10/02/2020

Uutiset

Uusi käsikirja esitystaiteen alan vertaistyöskentelyyn

Hautumo oli performanssi- ja esitystaiteen kansainvälinen sparrausohjelma, joka toteutettiin vuosina 2016–2018. Hautumossa ryhmä tateilijoita työskenteli vuoden yhdessä omia projektejaan kypsyttäen ja kansainvälistymisen väyliä etsien. Nyt Hautumon tarina on koottu yksiin kansiin.

Julkaisu Hautumo – esitystaiteen kansainvälinen sparrausohjelma (ja kuinka teimme sen) kertoo Hautumon koko tarinan eri näkökulmista. Se on sekä raportti että käsikirja vastaavaa projektia suunnitteleville ja vertaistyöskentelystä kiinnostuneille toimijoille.

”Performanssi- ja esitystaiteessa liikkuvat niukat resurssit antavat vain harvoin tilaisuuden rakenteiden kokeilemiselle, harjoittelulle tai varsinkaan erehdyksille. Me yritimme tehdä näitä asioita mahdollisimman kattavasti koko kentän puolesta. Harras toiveemme onkin, että julkaisusta on konkreettista hyötyä kollegoillemme”, kirjoittavat käsikirjan toimittajat Aapo Korkeaoja ja Marika Räty esipuheessa.

Julkaisun ensimmäinen osa on raportti, joka antaa käytännön vinkkejä vastaavan hankkeen suunnitteluun. Toisessa osassa taiteilijat antavat tilaa tilaa prosessissa heränneille tuntemuksille. Koko julkaisu on ladattavissa verkkosivujemme tutkimukset-osiosta.

Hautumon järjestivät yhteistyössä Performanssi- ja esitystaiteen tiedotuskeskus Presentaatio ry / LADAF – Live Art Development Agency Finland, Frame ja Taiteen edistämiskeskus.

 

Lue verkkosivujemme aiemmat Hautumo-jutut:

Esitystaiteen kansainvälinen sparrausohjelma Hautumo käynnistyy

Esitystaiteen ammattilainen: hae nyt kansainväliseen sparrausohjelmaan

 

Artikkelikuva: Hautumo-ryhmä opintomatkalla Lontoossa. Kuva: LADA.