Organisaatio

Frame Contemporary Art Finland on nykytaiteen organisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa, edistää kansainvälistä toimintaa ja tuottaa tietoa nykytaiteesta. Tältä sivulta löydät Framen hallituksen ja valtuuskunnan esittelyt.

Hallitus

Framen hallituksen nimeää opetus- ja kulttuuriministeriö. Framen hallituksen jäsenet vuosina 2024–2027 ovat

Hanna Johansson

Hanna Johansson on nykytaiteen tutkimuksen professori Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän tuntee laajasti nykytaiteen kenttää ja on tutkinut esimerkiksi suomalaisen nykytaiteen suhdetta ekologiaan. Johansson on taidehistorian dosentti Helsingin yliopistossa ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston neuvottelukunnan jäsen.

Tellervo Kalleinen

Tellervo Kalleinen on nykytaiteilija, joka pohjaa taiteensa luovaan yhteistyöhön. Kalleinen on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja opiskellut Hochschule für Bildende Künstessa Saksassa. Hän on työskennellyt vuodesta 2002 Oliver Kochta-Kalleisen kanssa. Duo palkittiin AVEK- mediataidepalkinnolla 2012 ja Ars Fennicalla 2014. Heillä on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri maailmaa.

Muotokuva toimitusjohtaja Outi Kuittisesta, jolla on lyhyet vaaleat hiukset sekä mustavalkoinen kuvioitu takki.

Outi Kuittinen

Outi Kuittinen on RELEX Säätiö parempaan tulevaisuuteen sr:n toimitusjohtaja. Säätiö keskittyy erityisesti luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen, ilmastonmuutoksen torjumiseen ja eriarvoisuuden ehkäisemiseen. Aikaisemmin Kuittinen työskenteli ajatushautomo Demos Helsingissä. Hän on työskennellyt laajasti eri sektorien organisaatioiden kanssa Suomessa ja kansainvälisesti mm. ennakoinnin, strategiatyön sekä innovaatio- ja organisaatiokehittämisen parissa. Kuittinen on toiminut Demos ry:n, Dodo ry:n ja Ekosäätiön hallituksissa.

Oskari Nokso-Koivisto

Oskari Nokso-Koivisto työskentelee Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksella tutkimuksen ja päätöksenteon yhteistyöstä vastaavan Aalto Economic Instituten toiminnanjohtajana. Hankkeiden tavoitteena on ollut taloustieteen osaamisen vieminen osaksi päätöksentekoa. Nokso-Koivisto on ollut mukana perustamassa Aallon, HY:n ja Hankenin yhteistä taloustieteen yksikköä Helsinki Graduate School of Economicsia ja toimii sen johtokunnan sihteerinä.

Muotokuva taiteilija James Prevetista, jolla on pitkät ruskeat hiukset, harmaa paita ja ruskea kaulahuivi.

James Prevett

James Prevett on brittiläinen taiteilija ja opettaja, joka on työskennellyt Helsingissä vuodesta 2013. Hän toimii kuvanveiston lehtorina Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hänen taiteellisessa työkentelyssään risteävät studiopohjainen tekeminen ja sosiaalinen toiminta, jotka liikkuvat kuvanveiston ja sen sosiaalisten suhteiden ympärillä. Prevett on pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on mm. Kiasman ja Kansallisgallerian kokoelmissa. Vuonna 2021 hänelle myönnettiin ensimmäinen Linnamo-kuvataidepalkinto.

Muotokuva väitöskirjatutkija Anna Talasniemestä, jolla on pitkät ruskeat hiukset otsatukalla, valkoiset lasit ja musta takki.

Anna Talasniemi

Anna Talasniemi on taiteen, kulttuurin ja säätiökentän ammattilainen. Hän toimi lähes 10 vuotta taidetta ja tiedettä tukevan Koneen Säätiön johtajana. Tällä hetkellä Talasniemi tekee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa taidekasvatuksen oppiaineessa. Hänellä on laajaa kokemusta niin hallinnollisista prosesseista kuin strategioiden rakentamisesta ja johtamisesta. Hän on Baltic Circle ry:n ja Wauhaus ry:n hallitusten varapuheenjohtaja sekä taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuutta edistävän Pohjoismaisen normikriittisen johtajuusverkoston jäsen.

Anni Venäläinen

Anni Venäläinen on Porin taidemuseon johtaja. Hän kuuluu mm. Porin kaupungin Sivistystoimialan kulttuuriyksikön johtoryhmään ja Maire Gullichsenin taidesäätiön hallitukseen. Museotyön ohella Venäläinen on toiminut vierailevana luennoitsijana, sekä vapaalla kentällä kuraattorina ja kirjoittajana.

Valtuuskunta

Framen valtuuskunta on neuvoa-antava elin. Valtuuskunnan päätehtävät ovat vahvistaa säätiön yhteiskuntasuhteita ja sidosryhmätoimintaa sekä huomioida toimintaympäristön muutoksia. Valtuuskunnassa on kolmetoista säätiön perustajaorganisaatioiden nimeämää jäsentä sekä enintään seitsemän muuta jäsentä. Kolmivuotisella toimikaudella 2024–2027 jäsenet ovat:

Bioart Society, Piritta Puhto
Espoon kaupunki, Lauri Ajosmäki
GlobeArtPoint, Jorge Samaniego Bonnin
Helsingin kaupunki, Taru Tappola
Helsinki International Artist Programme HIAP, Satu Herrala
Lahden kaupunki, Tuulia Tuomi
Lapin yliopisto, Satu Miettinen
Oulun kaupunki, Selina Väliheikki
Pro Artibus, Mikaela Lostedt
Suomen Taideakatemian säätiö, Erica Nyholm
Suomen Taideyhdistys, Asko Mäkelä
Suomen Taiteilijaseura, Savu E. Korteniemi, Lauri Astala ja Katri Naukkarinen
Taiteen perusopetusliitto, Viivi Seirala
Tampereen kaupunki, Selma Green
Turun kaupunki, Satu Pajarre
Vantaan kaupunki, Pauliina Kaasalainen