Palvelut taiteilijoille

Frame palvelee taiteilijoita apurahoin, koulutuksin ja neuvonnalla. Asiantuntijavierasohjelmamme palvelee suomalaisia ja Suomessa asuvia taiteilijoita. Tältä sivustolta löydät palvelut taiteilijoille ja oppaamme kansainväliseen toimintaan.

Peer-to-peer-verkostoitumisohjelma

Peer-to-Peer-ohjelma tuo yhteen eurooppalaisia taiteilijoita ja taidekentän asiantuntijoita kehittämään työskentelyään ja luomaan uusia verkostoja. Ohjelman lähtökohtana on antaa taiteilijalle tukea tämän työskentelyyn tai ajankohtaiseen projektiin. Ohjelmassa osallistujat tapaavat kaksi asiantuntijaa, jotka he voivat itse valita Framen ja kumppaniorganisaatioden valitsemien ammattilaisten joukosta. Joukko ammattilaisia ovat valittu osallistujien taiteellista työskentelyä ja tarpeita silmälläpitäen.

Haku vuodelle 2021 ohjelmaan oli käynnissä 24.3.–12.4.2021.

Ohjelman yhteistyökumppaneita ovat Danish Art Foundation, Estonian Centre for Contemporary Art, Flanders Arts Institute, Frame Contemporary Art Finland, IASPIS – The Swedish Arts Grants Committee’s International Programme for Visual and Applied Art, Latvian Centre for Contemporary Art, Mondriaan Fund (Alankomaat), Office for Contemporary Art Norway, and Swiss Arts Council Pro Helvetia.

Kuva: Mai Bauvald

Framen sivukonttori

Framen sivukonttorit on nelivuotinen hanke, jossa perustamme parin päivän ajaksi sivukonttoreita eri puolille Suomea.

Tapaamme vierailujen aikana laajasti paikallisia nykytaiteen toimijoita sekä keskustelemme museoiden, gallerioiden ja taiteilijayhteisöjen kanssa kansainvälisyydestä ja toimialan kehittämistarpeista.

Kussakin kaupungissa järjestetään yhteistyössä paikallisen taidemuseon ja taiteilijaseuran kanssa Framen infotilaisuus sekä apurahaneuvontaa ja portfoliotapaamisia. Seuraavat sivukonttorit järjestetään valtakunnallisen koronatilanteen helpottuessa.

Menneet sivukonttorit

Porin sivukonttori järjestettiin 16.–17.1.2020 yhteistyössä Porin taidemuseon kanssa.
Lahden sivukonttori järjestettiin 10.–11.10.2019 yhteistyössä Kauno ry:n kanssa.
Turun sivukonttori järjestettiin 6.–8.2.2018 yhteistyössä Turun taidemuseon kanssa.
Ahvenanmaan sivukonttori järjestettiin 20.–21.8.2018 yhteistyössä Ålands Konstmuseumin kanssa.
Joensuun sivukonttori järjestettiin 25.–27.9.2018 yhteistyössä Joensuun taiteilijaseuran kanssa.
Oulun sivukonttori järjestettiin 7.–9.11.2018 yhteistyössä Oulun Taidemuseon kanssa.
Tampereen sivukonttori järjestettiin 15.–16.3. 2017 yhteistyössä Tampereen taiteilijaseuran kanssa.
Kuopion sivukonttori järjestettiin 20.–21.9.2017 yhteistyössä ANTI-festivaalin, Kuopion taiteilijaseuran ja Kuopion taidemuseon kanssa.
Rovaniemen sivukonttori järjestettiin 8.–10.11. 2017 yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran ja Rovaniemen taidemuseon Korundin kanssa.

Ihmisiä pöydän ääressä, pöydällä laseja ja pulloja.

Framen sivukonttori Maarianhaminassa 2018.

Neuvonta ja koulutukset

Apurahainfo

Videotallenteella Frame Contemporary Art Finlandin apurahakoordinaattori Veera Lizé kertoo Framen apurahoista ja antaa ohjeita hyvän apurahahakemuksen laatimiseen. Voit halutessasi valita videolle suomenkieliset tekstitykset.

Ote apurahainfosta.

Viestinnän kanavat kuntoon

Frame järjesti keväällä 2020 kaksi Viestinnän kanavat kuntoon -koulutustilaisuutta Zoomissa. Koulutusten materiaalit ovat saatavilla aineistopankissamme. Materiaalit on suunnattu etupäässä taiteilijoille, mutta niistä voivat hyötyä myös pienten taideorganisaatioiden toimijat, jotka toivovat vinkkejä viestinnän kehittämiseen.

Tietokone pöydällä. Tietokoneen ruudulla teksti: suunnittelu.

Viestinnän kanavat kuntoon -koulutus.

Henkilö kumartuneena dj-pöydän ylle. Taustalla projisointi, jossa kirjoitusta keltaisella.

Taiteilijan opas kansainvälistymiseen

Taiteilijan opas kansainvälistymiseen auttaa esimerkiksi silloin, kun olet osallistumassa yksityis- tai ryhmänäyttelyyn, lähdössä työskentelemään residenssiin, etsimässä ulkomaista galleristia tai kuljettamassa teoksiasi ulkomaille.

Taiteilijan opas kansainvälistymiseen – Linkki avautuu uudessa välilehdessä