Apurahan hakijalle

Frame jakaa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainväliseen toimintaan.

Framen apurahat

Framen apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelyitä ulkomailla, kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja.

Apurahoja myönnetään seuraaville nykytaiteen aloille: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Apurahoja on kahdenlaisia: jatkuvasti haettava matka-apuraha ja kaksi kertaa vuodessa haettava projektiapuraha. Matka-apuraha on suunnattu taiteilijoille, taiteen asiantuntijoille ja työryhmille. Projektiapurahaa voivat hakea yhteisöt kansainväliseen näyttely- ja messutoimintaan. Lisäksi taiteilijat ja yhteisöt voivat hakea projektiapurahaa kansainväliseen taidejulkaisuun.

Apurahat taiteilijoille
Apurahat asiantuntijoille
Apurahat yhteisöille

Voit hakea apurahaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Hakemukset tehdään Framen apurahapalvelussa. Apurahapalvelun kielet ovat suomi ja englanti.

Hakemusten käsittely edellyttää henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä. Tutustu Framen tietosuojakäytäntöön ja apuraharekisterin tietosuojaselosteeseen täällä.

Huone, jossa punainen valo ja puisista rimoista tehty rakennelma. Rakennelman sisällä pyöreitä elementtejä. Tunnelma on surrealistinen.

Anikó Kuikan ykistyisnäyttely GAO Galleryssä, Lontoossa vuonna 2019. Kuva: Jonathan Bassett.