16/09/2020

Uutiset

Uusi julkaisu ja sarja keskusteluita Framen Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmassa

Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelman uusi julkaisu Rehearsing Hospitalities Companion 2 ilmestyy tiistaina 22. syyskuuta. Kirja kokoaa yhteen keskustelua saavutettavuudesta, tiedosta ja vieraanvaraisuudesta. Lisäksi se sisältää ajankohtaisia puheenvuoroja koronapandemian keskeltä. Julkaisussa on 16 artikkelia ja puheenvuoroa, ja se julkaistaan kaikille avoimessa ja ilmaisessa open access -muodossa.

“Haluamme julkaisun avulla pohtia saavutettavuutta nykyisin vallitsevaa normatiivista ja institutionaalista käsitystä haastaen”, sanovat julkaisun toimittaja Yvonne Billimore ja Jussi Koitela. “Kysymme, millä tavoin taiteilijat, taideorganisaatiot ja -instituutiot voisivat ymmärtää  saavutettavuuden monimuotoisemmin niin, että voisimme aidosti ymmärtää saavutettavuuden vaatimusten tulevan erilaisista tarpeista ja tavoista kokea maailmaa?”

Rehearsing Hospitalities Compainion 2 -julkaisuun ovat kirjoittaneet taiteilijat, tutkijat ja kuraattorit Camille Auer, Annet Dekker, Denise Ferreira da Silva, Aimi Hamraie, Hanna Helander, Astrida Neimanis, Marietta Radomska, Marianne Savallampi & Touko Vaahtera sekä Laura Soisalon-Soininen.

Tämän lisäksi julkaisu sisältää puheenvuoroja Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelman yhteistyökumppaneilta Minna Tarkalta digitaaliseen kulttuuriin keskittyneestä mediakulttuuriyhdistys M-cultista, antirasistisen ja queerfeministisen kulttuurikeskuksen Museum of Impossible Formsin Ali Akbar Mehtalta ja Marianne Savallammelta sekä Framen ohjelmatiimin Yvonne Billimorelta ja Jussi Koitelalta.

Julkaisun tiedot

Rehearsing Hospitalities Companion 2
toimittanut: Yvonne Billimore ja Jussi Koitela
kustantanut: Frame Contemporary Art Finland
julkaisupäivämäärä: 22. syyskuuta 2020
ISBN: 9783948212438
sivumäärä: 208

Kirja julkaistaan avoimessa open access -muodossa Archive Booksin verkkosivuilla osoitteessa http://www.archivebooks.org/. Painettua versiota julkaisusta voi tilata Archive Booksin verkkokaupasta.

Kirjanjulkistuksen yhteydessä Frame jakaa toimistollaan rajoitetun erän julkaisuja ilmaiseksi torstaina 24. syyskuuta ja 1. lokakuuta klo 10–15. Emme juuri nyt voi vastaanottaa vieraita toimistotiloihimme, joten Framen henkilökunta tulee tervehtimään sinua ovelle julkaisun kanssa.

 

Kirjan tiimoilta sarja verkkokeskusteluja – ilmoittaudu nyt

Syys–lokakuussa järjestettävissä verkkokeskusteluissa kirjan kirjoittajat esittelevät tekstejänsä ja keskustelvat toistensa sekä kirjan toimittajien kanssa. Keskusteluissa syvennytään kirjan kysymyksiin saavutettavuudesta ja vieraanvaraisuuden eri muodoista yhteiskunnassa ja taiteen kentällä. 

Keskusteluja voi seurata suorassa YouTube-lähetyksessä, linkki lähetykseen julkaistaan tapahtumapäivänä Framen verkkosivuilla. Mikäli haluat linkin alustalle sähköpostitse, pyydämme sinua ilmoittautumaan tapahtumiin etukäteen: https://forms.gle/Dhg9otvL5ktofKFy5

Yleisön kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita YouTuben kommenttikenttään.

Ohjelma

Tiistaina 22. syyskuuta
klo 19.00 Suomen aikaa
Rehearsing Hospitalities Companion 2 –kirjan julkistustilaisuus taiteilija Camille Auerin, julkaisun toimittajien Yvonne Billimoren ja Jussi Koitelan sekä kirjan kustantajan Archive Booksin Chiara Figonen kanssa.

Torstaina 24. syyskuuta
klo 19.00 Suomen aikaa
Rehearsing Hospitalities Companion 2 -keskustelussa professori Annet Dekker ja Central Park Archives taiteilijat Susanna Ånäs ja Ali Akbar Mehta yhdessä kirjan toimittajien kanssa.

Perjantaina 2. lokakuuta
19.00 Suomen aikaa
Rehearsing Hospitalities Companion 2 –keskustelussa professori Aimi Hamraie sekä kuraattori ja taidehistorioitsija Marianne Savallampi ja tutkija Touko Vaahtera yhdessä kirjan toimittajien kanssa.

Torstaina 8. lokakuuta 
klo 19.00 Suomen aikaa
Rehearsing Hospitalities Companion 2 -keskustelussa professori Denise Ferreira da Silva ja kirjailija ja opettaja Astrida Neimanis yhdessä kirjan toimittajien kanssa. (Aikaerojen vuoksi tämä tapahtuma on nauhoitettu etukäteen live-keskustelun sijaan.)

Saavutettavuus

Julkaisun noutaminen

Framen osoite ja saavutettavuus:
Frame Contemporary Art Finland, Ratakatu 1 b A 9, 00120 Helsinki.

Framen toimisto sijaitsee noin 50 metrin päässä Johanneksenkirkon pysäkiltä (raitiolinja 10 / bussilinja 24).

Rakennuksen ulkopuolella on 1. vyöhykkeen pysäköintimahdollisuus. Rakennuksen sisäänkäynti on noin 3 cm korkealla korokkeella katutasosta ja rapun oven maksimileveys on 144 cm. Framen toimisto sijaitsee rakennuksen kuudennessa kerroksessa. Talossa on hissi, jonka leveys on 70 cm, syvyys 145 cm ja sen oven leveys 69 cm. Näin ollen hissi ei ole saavutettava pyörätuolilla.

Sisäänkäynti rakennukseen tapahtuu ovipuhelimen kautta, joka sijaitsee oven vasemmalla puolella. Mikäli sinun tulee tavata sisäänkäynnillä, voit ilmoittaa tästä ovipuhelimella tai soittamalla: 040 507 0809.

 

 

Julkaisu

Painettu versio on kooltaan 17 cm x 24 cm. Isotekstistä versiota ei ole saatavilla painettuna. PDF-tiedoston tekstikokoa voi suurentaa tulostettaessa ja digitaalisesti luettaessa.

 


Verkossa tapahtuvat tilaisuudet

Verkossa tapahtuvien tilaisuuksien kieli on englanti. Taiteilija Iona Roisin tekstittää englanniksi kaikki tilaisuudet. Kaikki tilaisuudet myös nauhoitetaan. Transkriptio tilaisuudesta julkaistaan Framen verkkosivuilla kunkin tilaisuuden jälkeen. Emme valitettavasti voi tarjota viittomakielistä tulkkausta emmekä tulkkausta emmekä muille kielille.

Jokainen tilaisuus kestää 1 tunnin 50 minuuttia. Jokaisen 30–40 minuutin jälkeen on viiden minuutin tauko.

 

Anna palautetta

Jotta voisimme kehittyä työssämme ja viestinnässämme, otamme palautetta vastaan saavutettavuusasioista ennen tilaisuuksia, niiden aikana ja niiden jälkeen. Voit olla meihin yhteydessä tällä palautelomakkeella. Vaihtoehtoisesti voit olla meihin yhteydessä myös sähköpostilla jussi.koitela@frame-finland.fi tai puhelimitse 040 507 0809.

 

 


 

Vieraanvaraisuusharjoituksia on Framen viisivuotinen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus jatkuen vuoteen 2023 saakka. Se koostuu laajasta julkisesta ohjelmasta, joka kokoaa taiteilijoita, kuraattoreita sekä muita nykytaiteen kentän toimijoita keskustelemaan, pohtimaan ja rakentamaan vieraanvaraisuuksien eri muotoja.

Ohjelma edistää monimuotoista verkostoitumista, ajatustenvaihtoa ja yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kesken. Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelma järjestää vuosittain kokoontumisia, jotka sisältävät keskusteluja, esityksiä ja julkaisun.