28/08/2020

Uutiset

Päivitys syksyn ohjelmaan ja apurahojen hakuajat

Syyskuulle suunniteltu Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaviikon yleisötilaisuudet siirtyvät kiristyneen koronavirustilanteen vuoksi keväälle 2021. Ohjelman kirja julkaistaan syyskuussa kaikille avoimena open access -julkaisuna ja julkaisun yhteydessä järjestetään sarja verkkokeskusteluja.

Edelleen käynnissä oleva pandemia vaikuttaa myös syksyn muuhun ohjelmaan: kaikki asiantuntijavierastapaamiset sekä muut mahdolliset tilaisuudet järjestetään verkossa osanottajien turvallisuuden takaamiseksi. Kansainvälinen näyttelytoiminta ei kuitenkaan ole kokonaan pysähtynyt ja siksi Framen matka- ja projektiapurahahaut järjestetään koronavirustilanteesta huolimatta normaalisti.

Uusi julkaisu saavutettavuudesta syyskuussa

Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelman kirja Rehearsing Hospitalities Companion 2 ilmestyy syyskuussa. Julkaisu kokoaa yhteen keskustelua saavutettavuudesta, tiedosta ja vieraanvaraisuudesta sekä sisältää ajankohtaisia puheenvuoroja koronapandemian keskeltä. Kirja julkaistaan kaikille avoimessa ja ilmaisessa open access -muodossa, ja se sisältää 16 artikkelia ja puheenvuoroa.

Syys–lokakuussa järjestettävissä verkkokeskusteluissa kirjan toimittajat Yvonne Billimore ja Jussi Koitela syventyvät kirjoittajien kanssa kirjan kysymyksiin saavutettavuudesta ja vieraanvaraisuuden eri muodoista yhteiskunnassa ja taiteen kentällä. Keskustelujen tarkat ajat ilmoitetaan syyskuun alussa.

Apurahojen haku vuodelle 2021 avautuu marraskuussa

Näyttelyitä järjestetään edelleen eri puolilla maailmaa ja Framen matka- ja projektiapurahahaut järjestetään koronavirustilanteesta huolimatta normaalisti. Vuoden 2020 viimeiset matka-apurahahaut sulkeutuvat 31.8. ja 31.10.

Vaikka ulkomaille matkustamista ei tällä hetkellä suositella, voi taiteilijan matka-apurahaa hakea taideteosten kuljetuskuluihin ja taideteosten vakuutuskuluihin kuljetuksen aikana.

Marraskuun alusta lähtien matka-apurahaa voi hakea vuodelle 2021. Marraskuussa järjestetään myös projektiapurahahaku nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin vuodelle 2021.

Seminaari taideinstituutioiden ekologisesti kesävistä käytännöistä

Marraskuun 19. päivänä järjestetään seminaari Kohti taideinstituution ekologisesti kestäviä käytäntöjä. Se järjestetään yhteistyössä Framen, IHME Helsingin, Mustarindan ja HIAP Helsinki International Artist Programmen kanssa. Seuraa kanaviamme, tiedotamme tapahtumasta syyskuussa.

 


Kuva: Laura Soisalon-Soininen. Kuva on Soisalon-Soinisen Framen tomistolle Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaan komissioidun teoksen prosessista.