27/02/2017

Uutiset

Osallistujat Framen, HIAPin ja AV-arkin Hongkongin ja Shanghain opintomatkalle valittu

Osallistujat Frame Contemporary Art Finlandin, HIAPin (Helsinki International Artist Programme) ja AV-arkin maaliskuun lopussa järjestämälle opintomatkalle Hongkongiin ja Shanghaihin on valittu.

Matkalle lähtevät Framen johtajan Raija Kolin sekä HIAPin johtajan Juha Huuskosen lisäksi Erich Berger, toiminnanjohtaja, Suomen biotaiteen seura ry; Saara Heikinheimo, näyttelykuraattori, Sara Hildénin taidemuseo; Kati Laakso, kulttuuri- ja viestintäpäällikkö, Suomen Japanin Instituutti; Mari Männistö, toiminnanjohtaja, Helsinki Contemporary; Alina Mänttäri-Buttler, toiminnanjohtaja, Forumbox; Tytti Rantanen, ohjelmakoordinaattori, AV-Arkki; Johanna Ruohonen, erityisasiantuntija ja museonjohtaja, Suomen Kulttuurirahasto, Taidekoti Kirpilä sekä Elina Suoyrjö, itsenäinen kuraattori.

Frame myöntää apurahan matka- ja majoituskuluihin Saara Heikinheimolle ja Elina Suoyrjölle. Lisäksi Alina Mänttäri-Buttler saa Framelta apurahaa osana Port Journeys -hanketta. Framen tukemaa opintomatkaa saivat hakea nykytaiteen kuraattorit sekä nykytaideorganisaatioiden toiminnanjohtajat, joilla on jo kokemusta kansainvälisellä kentällä toimimisesta.

Viikon kestävän matkan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia verkostoja, synnyttää uusia kontakteja toimijoille sekä perehtyä maiden nykytaidekenttään pintaa syvällisemmin. Matka on osa Framen vuonna 2013 aloittamaa Aasiaan suuntautuvaa verkostoitumishanketta. Ensimmäinen opintomatka suuntautui Japaniin ja Etelä-Koreaan ja se järjestettiin keväällä 2016.


Kuva: Andrew Martin / Wikimedia Commons