Opintomatkat

Vuosittaiset opintomatkat tutustuttavat taidekentän toimijoita eri kulttuurialueisiin ja alueen nykytaiteeseen sekä toimijoihin. Matkoilla osallistujille muodostuu kattava kuva kohdemaiden- ja kaupunkien taideorganisaatioista, he tapaavat taiteilijoita sekä kartoittavat mahdollisia tulevia yhteistyön muotoja ja kumppaneita.

Vuosina 2020 ja 2021 järjestämme opintomatkan yhdessä hollantilaisen Mondriaan Fundin, tanskalaisen Danish Art Foundationin ja sveitsiläisen Pro Helvetian kanssa. Hanketta koordinoi Mondriaan Fund.

 

Opintomatka 2019

Suomesta matkalle lähtevät taiteilijat Nayab Ikram ja tuottaja-tutkija Andrew Gryf Paterson. Frame haki osallistujia matkalle kesäkuussa 2019 avoimella haulla.

Matkan aikana tutustutaan Arabiemiraattien (Dubai, Abu Dhabi ja Sharjah) sekä Pakistanin (Karachi ja Lahore) nykytaiteen kenttään. Matkan päätarkoituksena on muodostaa kattava kuva kohdemaiden- ja kaupunkien taideorganisaatioista, tavata taiteilijoita sekä kartoittaa mahdollisia tulevia yhteistyön muotoja ja kumppaneita.

Osallistujat raportoivat matkasta yhteiselle blogialustalle. Matka järjestetään 20. lokakuuta–2. marraskuuta 2019.

 

Opintomatkat Aasiaan ja Oseaniaan 2016–2018

Frame järjesti opintomatkat Japaniin, Etelä-Koreaan ja Kiinaan yhteistyössä HIAPin ja AV-arkin kanssa, ja opintomatkan Australiaan yhteistyössä HIAPin ja Baltic Circle -festivaalin kanssa.

Ensimmäinen matka tehtiin Tokioon, Japaniin ja Souliin, Etelä-Koreaan. Toisen matkan kohteena oli Kiina: Shanghai sekä Hong Kong. Kolmannella matkalla matkustettiin Melbourneen ja Sydneyyn, Australiaan.

Matkoille osallistui yhteensä 25 nykytaiteen ammattilaista: kuraattoreita, museonjohtajia, toiminnanjohtajia ja rahoittajia. Jokaisessa kaupungissa oli ohjelma, joka sisälsi vierailuja museoihin, gallerioihin ja muihin nykytaiteen esittämisen ja tuottamisen tahoihin. Kolmen matkan aikana vierailuja tehtiin lähes 120 kohteeseen.

 

Vuosina 2016–2018 matkoille osallistuivat

Tuula Alajoki, Backlight Photo Festival
Hanna Maria Anttila, AV-arkki
Erich Berger, Bioart Society
Saara Heikinheimo, Sara Hildénin taidemuseo
Satu Herrala, Baltic Circle International Theatre Festival
Hanna Huitu, Galerie Anhava
Kari Immonen, Turun taidemuseo
Miina Hujala, Alkovi
Juha Huuskonen, HIAP
Kati Kivinen, Kiasma
Jussi Koitela, kuraattori
Kati Laakso, Suomen Japanin instituutti
Arttu Merimaa, Alkovi
Arja Miller, EMMA Museo
Mari Männistö, Helsinki Contemporary
Alina Mänttäri-Buttler, Forum Box
Jenni Nurmenniemi, HIAP Helsinki International Artist Programme
Hanna Nyman, Baltic Circle International Theatre Festival
Raija Koli, Frame Contemporary Art Finland
Tytti Rantanen, AV-arkki
Johanna Ruohonen, Suomen Kulttuurirahasto
Pirkko Siitari, kuraattori
Elina Suoyrjö, kuraattori
Inkeri Suutari, SIC Gallery
Anna Talasniemi, Koneen Säätiö