07/02/2024

Uutiset

Uusi julkaisu kartoittaa kuratoriaalisen tutkimuksen muotoja

Framella on ilo esitellä uusi julkaisu Falling In: Movement and Becoming in Curatorial Research, joka julkaistaan helmikuussa yhteistyössä Mousse Publishing -kustantamon kanssa. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään torstaina 22. helmikuuta klo 16–20 Taidehalli Kohtassa, Helsingissä. Tilaisuudessa kuullaan julkaisun kirjoittajien puheenvuoroja ja se on avoin kaikille osallistujille.

Falling In: Movement and Becoming in Curatorial Research kokoaa yhteen kuraattoreita eri puolilta maailmaa ja taiteen kenttää tarkastelemaan kuratoriaalisen tutkimuksen menetelmiä, motiiveja ja tavoitteita. Teksteissään he syventyvät muun muassa työnsä performatiivisiin, pedagogisiin, historiallisiin, kehollisiin, aktivistisiin ja yhteisöllisiin näkökulmiin.

Falling In julkaistaan osana Frame Curatorial Research Fellowship -ohjelmaa (2021–2024). Julkaisun kirjoittajia ovat Ama Josephine Budge, Diana Campbell, Sonia D’Alto, Léuli Eshrāghi, Satu Herrala ja Eva Neklyaeva, Initiative for Practices and Visions of Radical Care yhteistyössä Anaïs Lepagen kanssa, Miguel A. López, Nikolay Smirnov ja TOK (Creative Association of Curators, Anna Bitkina ja Maria Veits). Julkaisun ovat toimittaneet Dahlia El Broul, Ksenia Kaverina ja Jussi Koitela.

Nykytaiteen kuraattoreille suunnatussa Framen nelivuotisessa ohjelmassa syvennytään uudenlaiseen kuratoriaaliseen tutkimukseen ja haastetaan totuttuja kuratoriaalisia ja institutionaalisia työskentelytapoja. Yhdessä Framen ja sen yhteistyökumppaneiden Casco Art Instituten (Utrech), EVA Internationalin (Limerick), Van Abbemuseumin (Eindhoven) ja Queens Museumin (New York) kanssa ohjelmassa on työskennellyt neljä stipendiaattia vuosina 2021–2024.

Tutkimusohjelmaa ja julkaisua on tukenut Koneen Säätiö.

Falling In: Movement and Becoming in Curatorial Research

Julkaisutilaisuus torstaina 22.2.2024 klo 16–20 Taidehalli Kohtassa. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma englanninkieliseltä sivultamme.

Sijainti:

Taidehalli Kohta

Teurastamon sisäpiha, Työpajankatu 2 B, rakennus 7, 3. kerros
00580 Helsinki, Suomi

Saavutettavuus

Tilaisuus järjestetään englanniksi ja se live-tekstitetään myös englanniksi.

Valitettavasti Kohta ei ole täysin esteetön. Kehotamme liikuntarajoitteisia kävijöitä ottamaan yhteyttä galleriaan ennen vierailua: kohta@kohta.fi.

Vaaleanpunainen kirja harmaata taustaa vasten. Kirjan kannessa lukee sana 'Falling' tummanvihreällä fontilla.

Kuvitus: Gloria Favaro / Mousse Publishing.