07/02/2020

Uutiset

Kevät 2020: Vieraanvaraisuuksia Helsingissä ja Berliinissä

Framen viisivuotinen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus Vieraanvaraisuusharjoituksia (Rehearsing Hospitalities) jatkuu jälleen vuonna 2020. Ohjelma sisältää keskusteluja, esityksiä, verkostoitumista ja julkaisuja.

Vuonna 2020 Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmassa kysytään, miten taide ja taideinstituutiot voivat olla vieraanvaraisia erilaisille tietämisen tavoille? Kenellä on pääsy tiedontuotannon tapoihin? Miten taide ja kuratointi avaavat näitä mahdollisuuksia eri yhteisöille ja yksilöille kaupungin eri alueilla? Samalla erilaisten vieraanvaraisuuksien pohtimisen rinnalle nousee kysymys saavutettavuudesta.

Osallistu kevään tapahtumiin

Maaliskuussa järjestämme yhdessä berliiniläisen kustantamon Archive Booksin ja kulttuurikeskus District Berlinin kanssa tapahtuman, jossa keskustellaan viime vuonna ilmestynestä Rehearsing Hospitalities Companion 1 -julkaisusta.

Huhtikuussa ohjelma jatkuu Helsingissä. Järjestämme Framen toimistolla viikottaisia lukutilaisuuksia Vidha Saumyan Reading List -teoksen äärellä. Tilaisuuksissa kuulemme taiteellisia ja yhteiskunnallisia puheenvuoroja nyky-Intiasta. Reading List -teos komissioitiin Framen toimistolle viime vuonna osana Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa. Reading List on seinämaalauksena toteutettu runo, jossa on listattu 96 kirjoittajaa Intiasta, joiden tulisi jokaisen lukulistalla.

Huhtikuun lopulla järjestetään koko päivän tapahtuma tuoden yhteen taiteilijoita ja kuraattoreita, joiden työskentely haastaa käsityksiämme saavutettavuudesta sekä erilaisista tavoista tuottaa ja välittää tietoa. Ohjelmaan osallistuvat muun muassa taiteilijat Jessie Bullivant, Jemina Lindholm ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.

Kaikki keskustelut ovat yleisölle avoimia ja järjestetään englannin kielellä, ellei toisin mainita. Seuraa verkkosivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme ja pysy ajan tasalla ohjelman tarkoista ajoista.

 

Löydät meidät
Instagramista
Twitteristä
Facebookista

Tervetuloa mukaan Vierainvaraisuusharjoituksiin!


Viddha Saumya, Reading List. Kuva: Ida Enegren