20/06/2023

Open Calls, Uutiset

Haku Frame Curatorial Research Fellowship -ohjelmaan vuosille 2023–2024

Frame hakee kahta nykytaiteen kuraattoria osallistumaan Frame Curatorial Research Fellowship -tutkimusohjelmaan vuosina 2023–2024. Ohjelma vahvistaa kriittisen ja kokeellisen kuratoriaalisen tutkimuksen roolia nykytaiteen kentällä. Ohjelman kumppaneina toisella hakukierrokselle toimivat Queens Museum New Yorkissa ja Van Abbemuseum Eindhovenissa Hollannissa.

Vuosina 2020–2024 toteutettava viisivuotinen ohjelma antaa neljälle kuraattorille mahdollisuuden syventyä kuratoriaaliseen tutkimukseen ja keskittyä yhteistyöhön eri maissa toimivien asiantuntijoiden sekä taiteilijoiden kanssa. Se synnyttää sekä pitkäaikaisia verkostoja että tietoa nykytaiteesta, kuratoinnista ja nykytaiteen käytännöistä.

Ohjelmassa luodaan myös uusia malleja kuratoriaalisen tutkimuksen hyödyntämiselle nykytaiteen asiantuntijaorganisaatiossa. Samalla voimme pohtia, mitä kuratoriaalinen tutkimus voi olla juuri nyt, kun joudumme uudelleenarvioimaan kansainvälisen liikkuvuuden totuttuja tapoja koronaepidemian ja ekologisen kriisin myötä.

Haku ohjelmaan on nyt avautunut kahdelle nykytaiteen kuraattorille, ja se on auki 13. elokuuta 2023 saakka.

Lue tarkemmat hakuohjeet englanninkieliseltä sivultamme.

Frame Curatorial Research Fellowship -ohjelmaa tukee Koneen Säätiö.

Kuraattori Ama Josephine Budge oli toinen Frame Curatorial Research Fellowship -stipendiaateista vuosina 2021–2023. Kuvassa Budge Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelman tapahtumassa Vantaan taidemuseo Artsissa syksyllä 2021. Kuva: Sheung Yiu.