30/08/2022

Uutiset

Haemme vastuullisuuskoordinaattoria

Frame Contemporary Art Finland hakee vastuullisuuskoordinaattoria osa-aikaiseen ja määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 17.10.2022–30.6.2024. Koordinaattori työskentelee sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden ja tasa-arvon teemojen parissa kaksivuotisessa, EU:n rahoittamassa Islands of Kinship: A Collective Manual for Sustainable and Inclusive Art Institutions -hankkeessa.

Frame Contemporary Art Finland (Frame-säätiö) on nykytaiteen asiantuntijaorganisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa sekä edistää yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten nykytaiteen ammattilaisten välillä.

Koordinaattorin tehtäviin kuuluu arvioida ja kasvattaa organisaation osaamista ekologista kestävyyttä, inklusiivisuutta ja ilmasto-oikeudenmukaisuutta vahvistavista toimintatavoista. Tehtävässä päätyöskentelykieli on englanti.

Islands of Kinship (2022–2024) on kansainvälinen hanke, jota rahoittaa Creative Europe -ohjelma. Muut hankkeeseen osallistuvat organisaatiot ovat Jindřich Chalupecký Society (Praha, Tsekin tasavalta), Faculty of things that can’t be learned (Bitola/Skopje, Makedonia), Julius Koller Society (Bratislava, Slovakia), Latvian Centre for Contemporary Art (LCCA) (Riika, Latvia), Temporary Gallery (Köln, Saksa) ja Stroom Den Haag (Haag, Hollanti). Jokaisessa organisaatiossa työskentelee oma hankekoordinaattori.

Yhteistyöprojektin tavoitteena on kehittää keskisuurten, eri puolilla Eurooppaa toimivien nykytaideorganisaatioiden kesken yhteisiä toimintatapoja ja käytäntöjä, jotka edistävät inkluusiota, yhteenkuuluvuutta ja demokraattisuutta, ja luoda käytännön ratkaisuja ekologisen kestävyyden ja eettisyyden huomioimiseen.

Vastuullisuuskoordinaattorin tehtävänä on arvioida organisaation strategiaa ja toimintaa, ja syventää osaamista vastuullisuuden huomioivista toimintatavoista. Koordinaattori kerää dataa, ehdottaa parannuksia ja luo ohjeistuksia yhdessä kumppaniorganisaatioiden kanssa. Omissa organisaatioissaan tekemänsä työn lisäksi koordinaattorit muodostavat vertaisverkoston, jossa he jakavat keräämäänsä tietoa, oppeja ja kehitysehdotuksia.

Framen vastuullisuuskoordinaattorina työskentelet Framen ohjelmapäällikön kanssa ja keskeiset tehtäväsi ovat:

 • Kerätä tietoa ja arvioida Framen toimintaa liittyen tasa-arvoon, ekologiseen kestävyyteen ja ilmasto-oikeudenmukaisuuteen liittyviin toimenpiteisiin
 • Koordinoida yhteiskuntavastuuseen liittyvää työtä Framessa
 • Kehittää ja ehdottaa uusia toimintatapoja ja käytäntöjä edellä mainittuihin teemoihin liittyen
 • Pitää yhteyttä ja tehdä yhteistyötä hankekumppaniorganisaatioiden kanssa
 • Osallistua Islands of Kinship -hankkeen loppujulkaisun tuottamiseen

Mitä toivomme sinulta:

 • Osaamista ja kokemusta sosiaalista ja ekologista kestävyyttä edistävien toimintatapojen parissa toimimisesta kulttuurialalla
 • Kokemusta projektinhallinnasta ja raportoinnista
 • Kiinnostusta nykytaidekenttään
 • Sujuva englannin kielen taito on tehtävässä välttämätön. Suomen kielen taidosta on tehtävässä hyötyä, mutta se ei ole edellytys tehtävän hoitamiselle.

Työ sisältää matkustamista.

Mitä Frame tarjoaa:

 • Kansainvälisen työympäristön
 • Monipuolisia ja vastuullisia työtehtäviä
 • Tiiviin ja kollegiaalisen työyhteisön
 • Verkostoitumismahdollisuuden kansainvälisten kulttuuriorganisaatioiden kanssa
 • Asianmukaiset työvälineet
 • Suunnitelmallisen työhyvinvointiohjelman, johon kuuluvat työterveyshuolto, kulttuuri- ja liikuntasetelit, kansainvälinen ICOM -museokortti ja säännölliset virkistyspäivät
 • Näköalapaikan suomalaisen nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin ja kuvataiteen kenttään

Palkka ja työaika

Koordinaattorin tehtävä on osa-aikainen (40 %). Säännöllinen työaika tehtävässä on 15 tuntia ja 20 minuuttia viikossa sisältäen lounastauot. Tehtävästä maksettava palkka on 1 200 euroa kuukaudessa.

Framesta

Framen toimisto sijaitsee Helsingissä ja tehtävässä on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön. Organisaation työkielet ovat suomi ja englanti. Framen toimisto ei ole liikkumisesteetön. Lisätietoa toimiston esteettömyydestä ja saavutettavuudesta löydät tämän linkin kautta.

Frame edistää yhdenvertaisuutta toiminnassaan. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Voit hakemuksessasi ilmaista kuuluvasi johonkin mainituista ryhmistä. Käsittelemme kaikkea antamaasi tietoa luottamuksellisesti.

Näin haet

Lähetä meille noin yhden sivun mittainen englanninkielinen hakemus, jossa kuvailet, miksi haet tätä tehtävää ja mitkä olisivat vahvuutesi tehtävän hoitamisessa. Toimita se ja ansioluettelosi yhtenä PDF-tiedostona viimeistään sunnuntaina 18.9.2022 osoitteeseen rekry@frame-finland.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoriville “Social Responsibility Coordinator 2022” ja nimeä PDF-tiedosto muotoa Sukunimi_Etunimi.

Haastattelut tehtävään järjestetään hakuajan päätyttyä ja haastattelijoina toimivat Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela ja johtaja Raija Koli. Haastattelun kesto on noin 45 minuuttia. Haastatteluihin valittaville toimitetaan haastattelukysymykset ja ohjeet etukäteen.

Tämä hakuilmoitus on julkaistu suomeksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

Lisätietoa Islands of Kinship -hankkeesta

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Jussi Koitela
Ohjelmapäällikkö
jussi.koitela@frame-finland.fi
tel. +358 50 471 7711