18/01/2021

Uutiset

Framen toimistolle tilattu Laura Soisalon-Soinisen teos julkistetaan verkossa

Frame tilasi Laura Soisalon-Soinisen taideteoksen Seven Recipients osaksi vuoden 2020 Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa. Videodokumentointi teoksesta on nyt katsottavissa Framen YouTube-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa. 

Seven Recipients (2020) on uusi paikkasidonnainen installaatio, jossa on nimensä mukaisesti seitsemästä erillistä osaa. Teoksen osat muodostavat Framen aulatilaan yhtenäisen kokonaisuuden, eräänlaisen oodin elämän eri vaiheille ja muutoksille. 

Soisalon-Soininen on kerännyt kävelyretkiltään kasvien osia ja yhdistänyt ne virkattuihin kappaleisiin, pusseihin ja naruihin. Yhteen sidottuina ja ommeltuina ne muodostavat seinältä valuvia ja lattialla makaavia jälkiä taiteilijan vaelluksesta Helsingin alueen luonto- ja kaupunkiympäristöön. Soisalon-Soinisen teoksiin tiivistyy kehollista tietoa, henkilökohtaisia hengellisiä kokemuksia ja laskennallisia havaintoja materiaalisesta ympäristöstä.

“Työskentelyäni teoksen parissa voidaan verrata lauluun, joka punoo yhteen sisäisen ja ulkoisen pyhiinvaellukseni äänet, materiaalit, värit, askeleet ja lepopaikat. Seitsemää teoksen osaa voidaan lukea myös itäisen ortodoksisen kirkon seitsemän sakramentin säilyttäjinä tai elämän toistuvien syklien ja kausien kantajina”, Soisalon-Soininen kuvaa teosta. Teoksen synnystä kertova teksti Walking in the lake on luettavissa Rehearsing Hospitalities Companion 2 -julkaisusta.  

Toimistolle tilattu ja tuotettu teos on sarjassaan toinen Framen Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmassa. Ensimmäinen, Vidha Saumyan Reading Lists, julkistettiin vuonna 2019. Teoskomissioiden kautta pohdimme muun muassa kysymyksiä vieraanvaraisuudesta sekä pääsystä erilaiseen tietoon ja tietämisen tapoihin. Seven Recipients on esillä Framen toimiston aulatilassa toukokuuhun 2021 asti. 

Vieraanvaraisuusharjoituksia (Rehearsing Hospitalities) on Framen viisivuotinen kansainvälinen ohjelmakokonaisuus, joka  jatkuu vuoteen 2023 saakka. Se koostuu laajasta julkisesta ohjelmasta ja sisältää keskusteluja, esityksiä, verkostoitumista ja julkaisuja.

Katso teoksen videodokumentointi tästä.

Englanninkielinen teosteksti luettavissa tästä.

Videon kuvaus ja editointi: Kira Brjöklund.
Grafiset elementit: Elina Holley.


Laura Soisalon-Soininen: Seven Recipients, 2020. Installaatio, Frame Contemporary Art Finlandin toimisto, Helsinki. Kuva: Kira Brörklund.

Laura Soisalon-Soininen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui maisteriksi Taideyliopiston Kuvataidekatemiasta vuonna 2020. Hänen teoksiaan on ollut esillä Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssä Helsingissä, Artifex textiles Galerijassa Vilnassa, Vanhan Raatihuoneen Galleriassa Turussa sekä Treignac Projet -tilassa Treignacissa.