02/11/2020

Uutiset

Apurahahaku nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin vuodelle 2021 käynnistyi

Framen apurahahaku suomalaisen nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin käynnistyi 1. marraskuuta 2020. Haussa voi hakea apurahaa vuonna 2021 toteutettaviin hankkeisiin ja matkoihin.

Frame jakaa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainväliseen toimintaan. Apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelyitä ulkomailla, kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja.

Apurahaa myönnetään seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Matkahakemuksia voi jättää jatkuvassa haussa

Matka-apuraha on suunnattu taiteilijoille, taiteen asiantuntijoille ja työryhmille. Vaikka ulkomaille matkustamista ei tällä hetkellä suositella, voi taiteilijan matka-apurahaa hakea taideteosten kuljetuskuluihin ja taideteosten vakuutuskuluihin kuljetuksen aikana.

Framen apurahaa voi hakea seuraavissa tapauksissa:

  • Taiteilijat voivat hakea matka-apurahaa näyttelytoimintaan ulkomailla.
  • Nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomen ulkopuolelle suuntautuviin työmatkoihin.
  • Ulkomaiset nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomeen.
  • Suomalaiset nykytaiteen yhteisöt voivat hakea matka-apurahaa ulkomaisen asiantuntijavieraan kutsumiseksi Suomeen.

Päätöksiä jaettavista apurahoista tehdään joka toinen kuukausi. Asiantuntijavierashakemuksista päätöksiä tehdään neljä kertaa vuodessa.

Projektiapurahahaku käynnissä marraskuun ajan

Projektiapurahaa voivat hakea yhteisöt kansainväliseen näyttely- ja messutoimintaan. Lisäksi taiteilijat ja yhteisöt voivat hakea projektiapurahaa kansainvälisen taidejulkaisun toteuttamiseen.

Projektiapurahahaku sulkeutuu maanantaina 30. marraskuuta 2020 kello 23.59 Suomen aikaa.

Hakeminen ja hakuohjeet

Voit hakea apurahaa suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Ohjeet apurahan hakemiseen ovat Framen verkkosivustolla. Täytä hakemus verkossa Framen apurahapalvelussa.

Kaikki apurahapäätökset ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti sähköpostilla sekä Framen verkkosivustolla.

Marraskuun apurahahaun päätösten ajankohta riippuu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän valtionavustuksen päätösaikataulusta. Aiempina vuosina olemme saaneet valtionavustuspäätökset aikaisintaan helmikuun lopussa.

Apurahainfo videolla ja henkilökohtaisia neuvonta-aikoja

Tietoiskun Framen apurahoista ja vinkkejä hyvän hakemuksen tekoon voit katsoa apurahainfon videotallenteelta. Videoinfo on katsottavissa Framen YouTube-kanavalla.

Voit myös varata henkilökohtaisen puhelinajanajan apurahaklinikalle, jossa voit keskustella apurahakoordinaattorin kanssa hakemukseesi liittyvistä asioista. Klinikat toteutetaan 20 minuutin henkilökohtaisina puhelinaikoina torstaina 12. marraskuuta. Puhelinajat järjestetään klo 13 ja 16 välillä.

Ilmoittaudu apurahaklinikalle tällä lomakkeella.

 


Kuvassa: Mark Niskanen ja Jani-Matti Salo Inkeri Aulan kanssa: Murmurations, 2020. Ääniteos New Yorkissa. Teoksen komissioi Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti. Hanketta tuettiin Framen apurahalla. Kuva: Mark Niskanen.