02/02/2017

Uutiset

Vuoden 2017 Ars Fennica -ehdokkaat

Vuoden 2017 Ars Fennica -palkintoehdokkaat ovat Maija Blåfield, Pekka ja Teija Isorättyä, Perttu Saksa, Kari Vehosalo ja Camilla Vuorenmaa.

Ehdokkaiden yhteisnäyttely on Kiasmassa 13.10.2017 – 18.2.2018 ja sen yhteydessä julkaistaan ehdokkaiden tuotantoa esittelevä verkkojulkaisu. Ars Fennica -palkinnon suuruus on 40 000 euroa. Voittajan valitsee Stedelijk -museon johtaja Beatrix Ruf Amsterdamista.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostamaan taiteilijoita heidän luovassa työssään. Palkinto myönnetään kuvataiteilijoille tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä. Palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttely.

Palkintoehdokkaat nimeää palkintolautakunta. Lautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta. Suomalaisten lisäksi ehdolla on ollut pohjoismaisia, baltialaisia ja Pietarin alueen taiteilijoita. Tämän vuoden palkintolautakunnassa ovat Leena Niemistö (puheenjohtaja), Leevi Haapala, Jussi Kivi ja Elina Merenmies.

Lue lisää: http://www.arsfennica.fi/

Kuva: Camilla Vuorenmaa: Hamlet, Speak, I am bound to hear, 2016. Installaatio Forum Box -galleriassa tammikuussa 2017. Yksityiskohta.