04/05/2017

Uutiset

Visit Finlandin ja Framen yhteistyökilpailussa voi voittaa matkan “finlandersien” maahan

Mitä haluaisit nähdä finlandersien maassa? Tätä kysytään Visit Finlandin kilpailussa, jossa voi voittaa kulttuurimatkan Suomen saaristoon. Kilpailu on osa nykytaideorganisaatio Frame Contemporary Art Finlandin ja Visit Finlandin yhteistyötä 57. Venetsian kansainvälisessä taidebiennaalissa.

Kilpailu viittaa Suomen paviljongissa tänä vuonna nähtävään teokseen The Aalto Natives, jossa taiteilijat Erkka Nissinen ja Nathaniel Mellors pohtivat Suomen historiaan ja kansallisidentiteettiin liittyviä kliseitä. Uutta elintilaa etsivät ulkoavaruuden oliot Geb ja Atum saapuvat Suomen kaltaiselle planeetalle selvittämään, miltä finlandersien maassa näyttää.

Visit Finlandin ja Framen yhteistyön tavoitteena on kertoa kansainväliselle yleisölle Suomen ainutlaatuisesta saaristosta ja rannikkokaupungeista vetovoimaisina kulttuurimatkailukohteina.

“Suomen saaristo on kulttuuritarjonnaltaan rikas kesäkohde kansainväliselle matkailijalle. Rennon saaristolaisen elämänmenon ohella matkailija pääsee nauttimaan rannikkokaupunkien urbaaneista riennoista. Alueen laaja museotarjonta vie taiteiden ja muotoilun äärelle sekä houkuttelee tutustumaan saariston ainutlaatuiseen luontoon ja satavuotiaan Suomen tarinaan. Venetsian taidebiennalin yleisölle viestitään sitä viehätystä, mikä on inspiroinut myös tunnettuja suomalaisia Tove Janssonista Alvar Aaltoon, iloitsee Visit Finlandin Luova matka -hankkeen projektipäällikkö Susanna Kyllönen.

“Venetsian taidebiennaali on täynnä matkailijoita, jotka ovat matkustaneet biennaaliin puhuttelevien taidesisältöjen vuoksi. Nämä kulttuurimatkailijat ovat erityisen kiinnostava kohderyhmä myös Suomen matkailuelinkeinon kannalta, ja Suomen paviljonki keskeisellä paikalla Giardinin näyttelypuistossa tarjoaa erinomaisen paikan tavoittaa heitä”, sanoo Framen johtaja Raija Koli.

Joka toinen vuosi järjestettävä Venetsian taidebiennaali on yksi arvostetuimmista kansainvälisistä nykytaidetapahtumista. Vierailijoita on vuosittain noin puoli miljoonaa. Tänä vuonna näyttely avautuu yleisölle 13. toukokuuta, ja se on avoinna 26. marraskuuta asti.

Kilpailun lisäksi Visit Finland ja Frame järjestävät biennaalin avajaisviikolla mediatilaisuuden, jossa kerrotaan näyttelyn lisäksi Suomesta matkailukohteena. Suomessa asunut toimittaja ja tietokirjailija Tom Jeffreys kertoo omista kokemuksistaan pohjoisessa Alvar Aallon – ja oikeiden finlandersien – maassa.

Kilpailu käynnistyy 9. toukokuuta ja jatkuu elokuun 2017 loppuun saakka. Kilpailuun voi osallistua osoitteessa visitfinland.com/nordicislandsculture.

The Aalto Natives -näyttelyn pääyhteistyökumppani on Nykytaiteen museo Kiasma ja yhteistyökumppaneita ovat Finpro/Visit Finland ja Jyväskylän kaupunki.

Näyttelyn päätukija on opetus- ja kulttuuriministeriö ja tukijoita ovat Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Jack Bakker, THE EKKARD COLLECTION, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämissäätiö AVEK, Suomi 100, Dommering Collection, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Cobra Museum of Modern Art, Suomen suurlähetystö Roomassa, MONITOR, Ellen de Bruijne Projects, stigter van Doesburg, The Box ja Matt’s gallery.