08/04/2021

Uutiset

Vieraanvaraisuusharjoituksia jatkuu verkkokeskusteluina ja näyttelyinä huhti–toukokuussa

Frame Contemporary Art Finlandin Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelma jatkuu huhti–toukokuussa. Toinen Gathering for Rehearsing Hospitalities -tapahtumasarja pureutuu vieraanvaraisuuden muotoihin, erilaisiin tietämisen tapoihin ja saavutettavuuteen. Ohjelmassa pohditaan kehollisen, rakenteellisen ja kulttuurisen saavutettavuuden yhteyksiä.

Värikäs installaatio, jossa on erilaisia vaatteista tehtyjä veistoksia.
He could never say too much like others, installation by Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen in her exhibition Aatesuuntavaisto, Klaukkala Library, 2020. Image: Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen.

Kevään aikana ohjelmassa on kolme verkkokeskustelutilaisuutta, kaksi verkossa koettavaa taideteosta, kaksi installaatiota helsinkiläisissä taidetiloissa, lyhytelokuvan ensi-ilta ja uusi julkaisu. Lisäksi Frame järjestää vapaamuotoisia verkossa tapahtuvia kokoontumisia vierailevien kuraattoreiden kanssa. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. 

Kevään ohjelmassa on mukana seuraavia taiteilijoita, kuraattoreita, tutkijoita ja toimijoita: Danai Anagnostou, Burnout Mermaids (Iida Nissinen & Melanie Orenius), Jessie Bullivant & Jemina Lindholm, Biitsi (Heidi ja Kaino Wennerstrand), Annet Dekker, Rag Elnyg, Gemma Medina Estupiñán, Nora Heidorn, Flis Holland, Pekka Koskinen, Tuuli Malla, Ali Akbar Mehta, Reetta Mietola, Marianne Savallampi, Minna Tarkka, Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja Susanna Ånäs

Pääyhteistyökumppanit  ovat digitaaliseen kulttuuriin keskittynyt mediakulttuuriyhdistys M-cult ja antirasistinen ja feministinen kulttuurikeskus Museum of Impossible Forms.

Uusi julkaisu Access Riders avaa saavutettavuuden tarpeita ja vaatimuksia

Access Riders on taiteilijoiden Jessie Bullivantin ja Jemina Lindholmin yhteistyöhanke ja julkaisu, joka julkistetaan osana kevään ohjelmaa. “Access Rider (saavutettavuusraideri”) on asiakirja, joka auttaa hahmottamaan henkilön vaatimuksia ja tarpeita saavutettavuusnäkökulmasta. Kun taiteilija, kuraattori tai muu ammattilainen kutsutaan mukaan projektiin tai työsuhteeseen, voi kutsuttu henkilö jakaa oman raiderinsa kutsuvalle taholle. Se voi toimia lähtökohtana kutsun ja kutsutun välisessä keskustelussa tietyn tilanteen esteettömyydestä”, taiteilijat kertovat.

Taiteilijat kutsuivat projektiin mukaan kahdeksan muuta ohjelmaan osallistuvaa taidekentän toimijaa, joista kukin kirjoitti oman versionsa raiderista. Julkaisuun kootut tekstit vaihtelevat tyyliltään, pituudeltaan ja kieleltään ja heijastavat kirjoittajien erilaisia ​​tarpeita, toiveita ja rajoja.

Access Riders -julkaisua on painettu sata kappaletta, ja se on avoimesti saatavilla verkossa kahdessa PDF-muodossa: yksi on suunniteltu tulostettavaksi kotona ja toinen näytöltä luettavaksi (ml. näytönlukuohjelmien käyttö). Voit ladata julkaisun verkkosivultamme.

Ilmoittaudu ja osallistu ohjelmaan

tapahtumat

Järjestäjä: Museum of Impossible Forms 

 • Merpersons 
  Installaatio ja lyhytelokuva (7 min) Museum of Impossible Formsissa 
  19.4.–16.5. (Avoinna torstaisin tai sopimuksen mukaan)
 • Merpersons: Disability, accessibility, gender and art
  Verkkokeskustelu, englanniksi
  21. huhtikuuta klo 16–19

Järjestäjä: Frame Contemporary Art Finland 

 • Knowing with(in) the limits
  Verkkokeskustelu, englanniksi  
  5. toukokuuta klo 15–18 
 • Access Riders
  Jessie Bullivantin ja Jemina Lindholmin julkaisu 
  Saatavilla Framen verkkosivuilla 7.4. alkaen
 • Subserotic Bulge
  Flis Hollandin Instagram-videoteos 
  24. toukokuuta – 6. kesäkuuta, Instagram
 • Hopeakulttuuri (Silver Epoch)
  Biitsi (Heidi and Kaino Wennerstrand), kommentit  Gemma Medina Estupiñán
  Audio-essee suomeksi. Saatavilla myös transkriptio selko-englanniksi.
  10.–24. toukokuuta

Järjestäjä: M-cult

 • Central Park Archives
  Installaatio Maunula-talossa 
  25.–28. toukokuuta, avoinna klo 12–20
  HUOM! Tapahtuma Maunula-talossa on peruttu koronavirusrajoitusten vuoksi
 • Central Park Archives: Access, commons and networks of care
  Verkkokeskustelu, englanniksi
  27. toukokuuta klo 15–18

Kuraattoritapaamiset

 • 6. toukokuta klo 13–15: Eglė Nedzinskaitė, Miriam Wistreich, Eva Rowson
 • 28. toukokuuta klo 13–15: Yates Norton, Gemma Medina, Kate Brehme

Tarkat tiedot tapahtumista, tapahtumapaikoista ja saavutettavuudesta: Vieraanvaraisuusharjoituksija kevät 2021 ohjelma (englanniksi)

Ilmoittaudu verkkotapahtumiin tällä lomakkeella: https://forms.gle/rvHodEN66iWXAv14A

Verkkokeskustelut järjestetään Zoomissa englanniksi. Ne myös tekstitetään englanniksi.