04/05/2022

Uutiset

Vieraanvaraisuusharjoituksia jatkuu toukokuussa Redistributions-tapahtumalla

Framen Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelma jatkuu toukokuussa Redistributions-tapahtumalla, johon sisältyy performatiivinen interventio ja keskustelutilaisuus.

Framen Vieraanvaraisuuksia-ohjelma (Rehearsing Hospitalities) keskittyy tänä vuonna vallan, varallisuuden ja resurssien uudelleenjakamisen kysymyksiin. Kevään Redistributions-tapahtuma järjestetään Arkkitehtuurimuseolla lauantaina 21.5.2022 klo 15–18 yhteistyössä interkulttuurisen ja antirasistisen #StopHatredNow -tapahtuma-alustan ja Arkkitehtuurimuseon kanssa. Tapahtuma tuo yhteen taiteilija Karolina Kucian performatiivisen intervention sekä paneelikeskustelun, johon osallistuvat tutkija Alemanji Aminkeng Atabong, taiteilija Noah Fischer sekä Milla Kallio osallistavaan kaupunkisuunnitteluun erikoistuneesta FEMMA Planning -kollektiivista.

Ohjelma ja ilmoittautuminen:

Taiteilija Karolina Kucian performanssi Imagine, that for some reason, you cannot get in on Arkkitehtuurimuseon tiloissa tapahtuva opastettu kierros, joka muuttaa museotilan funktiota ja narratiivia erilaisten interventioiden kautta. Iltapäivän paneelikeskustelu ammentaa keskustelijoiden kokemuksista kasvatuksellisista, taiteellisista ja tilallisista työskentely- ja toimintatavoista, jotka eri tavoin haastavat normatiivisia rakenteita ja tapoja hallinnoida ja jakaa valtaa ja varallisuutta.

Redistributions
Lauantaina 21. toukokuuta, klo 15.00–18.00
Arkkitehtuurimuseo (Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki) sekä Framen YouTube -kanava ja #StopHatredNow -verkkoalusta.

15.00 Karolina Kucia: Performatiivinen interventio (osallistujamäärä max. 15 henkilöä)

15.35 Tauko

15.45 Paneelikeskustelu: Alemanji Aminkeng Atabong, Noah Fischer ja Milla Kallio / FEMMA Planning (keskustelu myös audio-striimataan Framen YouTube-kanavalle)

17.15 Tauko

17.25 Karolina Kucia: Performatiivinen interventio (osallistujamäärä max. 15 henkilöä)

Tapahtuman kieli on englanti. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Tapahtumiin mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Paneelikeskustelua voi seurata myös audio-striimauksena ja tekstitettynä Framen YouTube-kanavan kautta. Ilmoittaudu lomakkeen kautta myös, jos aiot seurata tapahtumaa verkossa.

Ilmoittautuminen on käynnissä 18.5.2022 saakka.

Lisätietoa tapahtumasta ja sen saavutettavuudesta verkkosivuillamme:

Redistributions on osa Framen Vieraanvaraisuusharjoituksia (Rehearsing Hospitalities) -ohjelmaa, joka keskittyy tänä vuonna vallan, varallisuuden ja resurssien uudelleenjakamisen kysymyksiin. Tapahtuma on osa Suomen Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -festivaalia sekä #StopHatredNow -tapahtumaviikkoa, jonka järjestää anti-rasistinen ja feministinen UrbanApa-taideyhteisö.