07/04/2017

Uutiset

Verkkoviestinnän työpaja taidekentän ammattilaisille

Frame ja AV-arkki tuovat toukokuussa Helsinkiin kaksi lontoolaista taidemedian osaajaa: Steph Kretowiczin AQNBstä ja Caroline Heronin Video in Commonista. Vierailunsa aikana Kretowicz ja Heron järjestävät työpajan Framen toimistolla 24. toukokuuta.
Työpajassa Kretowicz ja Heron kertovat omasta työstään verkkoviestinnän parissa sekä eri tavoista, joilla taiteilijat ja taideorganisaatiot voivat hyödyntää internetiä taiteen tekemisessä, esittämisessä ja siitä keskustelemisessa.

Työpaja on suunnattu taiteen ammattilaisille kriitikosta galleristiin sekä yksittäiseen taiteilijaan. Työpajan sisältö räätälöidään osallistujien tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Sen tarkoitus on kannustaa erilaisia taiteen ammattilaisia hyödyntämään verkkoviestintää luovasti, tehokkaasti ja monipuolisesti.

Haku työpajaan

Työpaja järjestetään englanniksi ja se on osallistujille ilmainen. Pajaan voi hakea ilmoittautumalla Framen ohjelmakoordinaattorille Maikki Lavikkalalle osoitteeseen maikki.lavikkala@frame-finland.fi 23. huhtikuuta mennessä.

Liitäthän sähköpostiisi englanniksi lyhyen kuvauksen itsestäsi/organisaatiostasi ja siitä, mitä erityisesti toivoisit työpajassa käsiteltävän. Mitä haasteita tai onnistumisia olet kokenut verkkoviestinnässä? Otamme vastaukset huomioon osallistujien valinnassa ja suunnitellessamme työpajan rakennetta. Ilmoitamme hakijoille valinnoista 28.4 mennessä.

 

AQNB on netissä toimiva verkkomedia, joka uutisoi nykytaiteesta ja verkkokulttuurista kritiikin, kommentoinnin ja dokumentoinnin keinoin, sekä järjestää muun muassa keskustelu- ja screening- tapahtumia Lontoossa. AQNB tekee läheisesti yhteistyötä Video in Commonin kanssa, joka on erikoistunut kevyellä kalustolla toteutettavaan, taiteilijaorganisaatioita ja taiteilijoita palvelevaan Youtube-viestintään.

Caroline Heron perusti Video in Commonin vuonna 2012 osana työtään Mute Publishing -kustantamossa. Heron on valmistunut Lontoon Goldsmiths-yliopiston maisteriohjelmasta Interactive Media: Critical Theory & Practice. Parhaillaan Video in Common tuottaa tutkimus- ja elokuvaprojektia “Night Shifts” taiteilija Martin Kohoutin kanssa.

Steph Kretowicz on AQNB-verkkoalustan toimittaja ja yksi sen perustajista. Lisäksi Steph työskentelee taiteeseen ja musiikkiin erikoistuneena itsenäisenä journalistina, asiakkainaan muun muassa Flash Art, The Fader, FACT Magazine, Resident Advisor ja The Wire. Keväällä 2017 ilmestyy Stephin julkaisu Somewhere I’ve Never Been, jonka kustantavat  TLTRPreß ja Pool Press.

 

www.aqnb.com

http://video.incommon.org.uk

Video in Commonin Youtube-kanava

AQNB:n parhaat palat vuodelta 2016