04/03/2016

Uutiset

VER esittelee palkittuja latinalais-amerikkalaisia videoita ja lyhytelokuvia

Argentiinalaiset kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri vierailevat maaliskuussa Suomessa Madridin-instituutin kutsumina. Vierailu toteutetaan yhdessä AV-arkin, Framen ja Tampereen elokuvajuhlien kanssa.

Ensi keskiviikkona järjestettävässä VER-näytöksessä esitetään argentiinalaisen Bienal de la Imagen en Movimienton palkitsemia latinalaisamerikkalaisia videoita ja lyhytelokuvia. Kaikille avoin screening-tilaisuus järjestetään 9.3. kello 18 Galleria Sinnessä. Biennaalin johtajat, kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri ovat paikan päällä tilaisuudessa. Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella Golderin ja Denegrin kanssa. Golderin ja Denegrin Suomen-vierailu toteutetaan yhdessä AV-arkin, Framen ja Tampereen elokuvajuhlien kanssa.

Kuraattorit pitävät Helsingin-vierailun aluksi maanantaina 7.3. seminaariluennon Kuvataideakatemiassa otsikolla The history of the experimental video and movie in Argentina. Lisäksi he kertovat omasta taiteellisesta työstään Kuvataideakatemian artist lecture series -tapahtumassa maanantaina 7.3. Keskiviikkona 9.3. Galleria Sinnessä järjestettävä VER-screening koostuu vuosina 2012 ja 2014 Norberto Griffa Prize for Latin American Audiovisual Creation -palkituista latinalaisamerikkalaista videoista ja lyhytelokuvista. Kyseisen palkinnon myöntää Golderin ja Denegrin luotsaama Bienal de la Imagen en Movimiento (BIM), joka on kokeelliselle elokuvalle ja videolle omistettu biennaali Buenos Airesissa. Biennaalin ohjelmistossa on aikaisempina vuosina ollut mukana useita suomalaisia taiteilijoita Madridin-instituutin ja taiteilijoiden aktiivisen verkostoitumisen ansiosta. Helsingin-vierailullaan kuraattorit tapaavat myös useita alan suomalaistaiteilijoita sekä vierailevat muun muassa Kiasmassa, AV-arkissa ja Framessa.

Pääkaupungista Golder ja Denegri matkaavat torstaina 10.3. Tampereelle, missä on meneillään Tampereen elokuvajuhlat. Kuraattorit osallistuvat elokuvajuhlilla What Should Art Tell -keskustelutilaisuuteen yhdessä Vesa Vehviläisen, Jan Ijäksen ja Jukka-Pekka Laakson kanssa. Tampereella Golder ja Denegri tapaavat myös lisää suomalaistaiteilijoita. AV-arkki on koordinoinut taiteilijatapaamiset yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa.