15/01/2014

Uutiset

Vahva suomalaisedustus Rotterdamin elokuvajuhlilla

Salla Tykkä: Giant, 2013
Salla Tykkä: Giant, 2013

22. tammikuuta alkavan elokuvajuhlan ohjelmistossa nähdään laaja kattaus suomalaisia kärkinimiä niin media- ja nykytaiteen, musiikin kuin elokuvankin saralta.

Kansainvälisen ensi-iltansa lyhytelokuva-ohjelmistossa saavat Pilvi Takalan Drive with Care, Salla Tykän Giant sekä Risto-Pekka Blomin Kurdrjavka – Pikku kippura.

Mind the Gap -tapahtumasarjassa esitellään elektronisen taiteen pioneerin Erkki Kurenniemen tuotantoa. Sunnuntaina 26.1. nähdään Kurenniemen varhaisia tietokoneanimaatioita. Mikko Ojanen ja Petri Kuljuntausta luovat uuden teoksen Kurenniemen äänitearkiston pohjalta. Illan kruunaa Mika Taanilan ja Circlen audiovisuaalinen kokonaisuus SSEENNSSEESS, joka nähtiin Kiasmassa syksyllä 2013. Festivaalia varten Mika Taanila on myös kuratoinut Erkki Kurenniemen teoksista Cinematic Collaborations -kokonaisuuden, joka on osa Signals: Regained -ohjelmistoa.

Mind the Gap -illassa lauantaina 25. tammikuuta esiintyy myös Luomona ja Vladislav Delayna tunnettu Sasu Ripatti. Hänen viimeisin projektinsa Ripattii koostuu Vladislav Delayn live-DJ -setistä sekä AGF:n luomista visuaaleista.

Myös puheita ja karaokea yhdistävä Speech Karaoke nähdään elokuvajuhlilla. Festivaalin aikana järjestettävässä työpajassa yleisö luo omia puheita, joita pääsee esittämään perinteisen karaoken tapaan Speech Karaoke -tapahtumassa 29. tammikuuta.

Rotterdamin kansainvälinen elokuvafestivaali (IFFR) on audiovisuaalisen alan suurimpia ja tärkeimpiä tapahtumia Euroopassa. Paitsi perinteistä elokuvaa, nähdään festivaalilla myös mediataidetta, dokumenttielokuvia, erilaisia live-tapahtumia ja kokeellisia tuotantoja.

Suomen Benelux-instituutin aloitteesta syntynyt hanke toteutuu yhteistyössä AV-arkin ja Rotterdamin elokuvajuhlien kanssa. Musiikin edistämissäätiö tukee hanketta. Mediataiteeseen keskittyvä yhteishanke avaa AV-arkin 25. toimintavuoden juhlaohjelmiston.

Lisätietoa elokuvajuhlista saat Suomen Benelux-instituutin verkkosivuilta.

Rotterdamin kansainvälinen elokuvafestivaali 22.1.–2.2.2014