03/03/2017

Uutiset

Uusi visuaalisten taiteiden residenssiohjelma Japanissa

Pohjoissuomalaista taiteilijaa haetaan residenssijaksolle Japaniin.

Kyseessä on uusi visuaalisten taiteiden residenssiohjelma, joka on suunnattu nuorille taiteilijoille. Ohjelmaan voivat hakea alle 40-vuotiaat Pohjois-Suomessa syntyneet tai siellä asuvat ammattitaiteilijat ja taideopiskelijat. Pohjois-Suomella tarkoitetaan tässä yhteydessä Lapin, Oulun ja Kainuun alueita.

Ohjelmaan sisältyy työskentelyjakso Youkobo Art Space taiteilijaresidenssissä Tokiossa ja oman teoksen esittäminen Tōmi Cityn ympäristötaidetapahtumassa. Ohjelma toteutuu elo-lokakuussa 2017. Ohjelmaan valitulle taiteilijalle tarjotaan majoitus ja työskentelytilat residenssijakson ajaksi. Lisäksi taiteilijalle maksetaan matkat Japaniin.

Taiteilija valitaan idealuonnoksen/teosehdotuksen, portfolion ja ansioluettelon perusteella.

Teosehdotukset voivat olla esimerkiksi installaatioita, ympäristötaideteoksia tai mediataideteoksia, jotka sopivat osaksi Tōmi Cityn taidetapahtumaa.

Haku on auki 24. maaliskuuta 2017 saakka.
Taiteilijavalinta julkistetaan huhtikuun 2017 lopulla. Residenssi toteutuu Japanissa elo-lokakuussa 2017
.

Taiteilijavaihto-ohjelman toteutuksen japanilaisia yhteistyötahoja ovat Youkobo Art Space, Geidai-taideyliopisto ja Suomen Japanin instituutti Tokiossa. Suomessa toimijoita ovat Artbreak AIR Iissä, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Lapin taiteilijaseura Rovaniemellä.

Lue tarkemmat hakuohjeet sekä kuvaus residenssipaikasta Japanin-instituutin verkkosivuilta.