26/02/2016

Uutiset

Uusi tekijäjoukko haluaa kehittää ArtHelsingistä kansainväliset taidemessut

Helsingissä sisustus- ja designtapahtuma Habitaren yhteydessä vuosittain järjestettävät ArtHelsinki-taidemessut ovat saaneet taakseen uuden tekijäjoukon: Habitaren ohjelmajohtajan Laura Sarvilinnan ja taiteellisen johtajan, kuraattori Aura Seikkulan. Sarvilinna ja Seikkula kertoivat suunnitelmistaan syyskuussa nähtäville, uudistuville messuille Framen toimistolla keskiviikkona 17. tammikuuta pidetyssä tilaisuudessa.

”Haluamme kasvattaa ArtHelsingistä Pohjoismaiden kansainvälisimmät nykytaidemessut. Teemme sisällöllisesti ja visuaalisesti loppuun asti hiottua messukokonaisuutta, johon kuuluu laaja, koko Helsingissä näkyvä oheisohjelmisto”, Aura Seikkula kertoi.

ArtHelsinki pysyy jatkossakin osana Habitare-messuja. Aikaisempiin vuosiin verrattuna ArtHelsinki saa näyttävämmän sijainnin, kun se siirretään itsenäiseksi osaksi Habitaren uutta muotoilua esittelevän Ahead!-osaston viereen. Seikkula kuratoi ArtHelsinkiin tulevat messuosastot sisällöllisesti ja visuaalisesti kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

”Designin kanssa yhdistyvä taidemessu on ainutlaatuinen”, Laura Sarvilinna totesi.

Habitaren myötä ArtHelsinkiin suuntaa laaja sisustamisesta ja potentiaalisesti myös taiteesta kiinnostunut kävijäjoukko: Habitaressa käy vuosittain noin 45 000 messuvierasta. Ostajien takaamiseksi taidekeräilijöille aiotaan räätälöidä omaa ohjelmaa, ja suunnitelmissa on tuoda messuille myös ulkomaisia keräilijöitä.

 

ArtHelsinki2
ArtHelsinki-taidemessujen uudet taustavoimat, Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna ja ArtHelsingin taiteellinen johtaja, kuraattori Aura Seikkula esittelivät uudistuvaa messua Framen toimistolla.

 

”Messuilla on 28 osastoa gallerioille, minkä lisäksi taidejulkaisut saavat oman osionsa. Toivomme, että noin puolet gallerioista tulee ulkomailta. ArtHelsinki tulee olemaan suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin Chart Art Fair Kööpenhaminassa ja Market Art Fair Tukholmassa”, Seikkula kertoi.

Ulkomaisille galleristeille ArtHelsinkiä esitellään kevään mittaan kolmessa tilaisuudessa New Yorkissa, Kööpenhaminassa ja Brysselissä.

ArtHelsingin kumppaneita ulkomailla pidettävien tilaisuuksien järjestelyissä ovat muun muassa Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, Suomen Kööpenhaminan-instituutti ja Suomen Benelux-instituutti. Framen johtaja Raija Koli on yksi ArtHelsingin ohjausryhmän jäsenistä. Frame on mukana tukemassa ArtHelsinki Events -tilaisuuksia.