14/11/2018

Uutiset

Uusi taiteilijaresidenssi Tokiossa

20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Suomen Japanin instituutti aloittaa uuden residenssiyhteistyön Tokiossa. Almost Perfect -residenssiin haetaan taiteilijaa helmikuulle 2019. Taiteilijaresidenssi soveltuu kuvittajille, eri alojen suunnittelijoille sekä kuvataiteilijoille.

Residenssiin voi hakea 14. marraskuuta–13. joulukuuta 2018 välisenä aikana. Residenssijakso on 3. helmikuuta–3. maaliskuuta 2019. Valitulle taiteilijalle kustannetaan asuintila ja jaettu työtila Almost Perfect -residenssissä sekä meno-paluulento Suomesta Tokioon (maks. 900 €).

Almost Perfect on Tokion Kojimassa sijaitseva vanhaan riisikauppaan rakennettu residenssi. Talon ensimmäisessä kerroksessa on pieni näyttelytila, majoitus- ja työtilat sijaitsevat talon toisessa kerroksessa, ja kolmannessa kerroksessa asuu residenssistä vastaava pariskunta. Pieni työhuone on jaettu toisen taiteilijan kanssa.
Lisätietoa residenssistä www.almostperfect.jp

Haku

Residenssiin voi hakea yksi täysi-ikäinen suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva taiteilija. Suomen Japanin instituutti valitsee residenssitaiteilijan joulukuussa 2018.

Residenssiin voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen tarvittavine liitteineen osoitteeseen info@finstitute.jp 14. joulukuuta 2018 mennessä. Vain sähköisesti määräaikaan mennessä tulleet hakemukset huomioidaan. Hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo ja henkilökuva, sekä 5–10 työnäytettä.

Residenssijakson aikana taiteilijan tulee kertoa työskentelystään omissa ja instituutin sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi taiteilijan tulee pitää esitelmä työskentelystään paikalliselle yleisölle. Residenssin päätyttyä taiteilijan tulee tehdä residenssijaksostaan kirjallinen tai kuvallinen loppuraportti, jota instituutti voi käyttää tiedotuksessaan.

Mahdolliset kysymykset residenssihakuun liittyen voi osoittaa Suomen Japanin instituutin projektipäällikkö Pasi Järviselle: pasi.jarvinen@finstitute.jp.

Lue lisää Suomen Japanin instituutin verkkosivuilta