21/08/2015

Uutiset

Tule tapaamaan kuraattorit: Angela Jerardi ja Yasmina Reggad tiistaina Sinnessä

Kuraattorit Angela Jerardi ja Yasmina Reggad kertovat työstään tulevana tiistaina 25. elokuuta kello 18–20 Sinnessä (Iso Roobertinkatu 16). Keskustelutilaisuuden järjestävät HIAP Helsinki International Artist Programme, Visuaalisen taiteen keskus Frame ja Sinne. Jerardi ja Reggad työskentelevät parhaillaan Helsingissä HIAP:n ja Framen yhteisessä kuraattoriresidenssissä Suomenlinnassa.

Yasmina Reggad tutkii työssään, miten luento tai esitys koreografioidaan. Hän lainaa metodologiansa tanssista ja koreografiasta. Käsitteet, tekstit ja keskustelut sekä tilan käyttö muuntuvat hänen työstössään toistuviksi fyysisiksi ilmauksiksi, liikkeiksi ja rytmeiksi. Tätä havainnollistaakseen hän esittää osia vielä tekeillä olevasta tilausteoksesta Repeat / Rehearse, jonka hän toteutti lontoolaiselle Delfina-säätiölle. Reggad on itsenäinen kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee Lontoossa ja Algiersissa.

Angela Jerardin työskentelyssä kietoutuvat yhteen muun muassa ihmisen pyrkimys taata ruokaturva ja aluillaan oleva kasvien neurobiologian ­– älykkyyden – tutkimus. Kuinka inhimilliset motiivit ja kasvien älykkyys suhtautuvat toisiinsa ja miten tämä ilmenee kielessä? Mitä erityistä asetelmaan tuo kasvien sessiili eli liikkumaton, paikkaan juurtunut, olemisen tapa? Jerardi tutkii teemoja kielellisesti ja tarkastelee visuaalisen ja puhutun esseistiikan laatuja eri metodien avulla. Jerardi on kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee Amsterdamissa.

Kuraattorit Jerardi ja Reggard työskentelevät parhaillaan HIAPin residenssissä osana HICP:n (Helsinki International Curatorial Programme) nimen omaan kuraattoreille suunnattua residenssiohjelmaa. Sen toteuttavat yhteistyössä HIAP ja Visuaalisen taiteen keskus Frame.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää: HIAP

Kuva: Rubus chamaemorus L:n (lakan) elinympäristö, Ruotsin luonnonhistoriallisen museon luvalla.