16/10/2015

Uutiset

Tervetuloa Curatorial Research -seminaariin

Frame, CPR (Curatorial Program for Research) ja HIAP (Helsinki International Artist Programme) järjestävät päivän mittaisen seminaarin kuratoinnin käytänteistä 22. lokakuuta Designmuseossa Helsingissä. Päivän aikana yksitoista kuraattoria kertoo meneillään olevista projekteistaan ja avaa näkökulmia nykytaiteen kuratoinnin monimuotoiseen kenttään ja sen uusiin ilmiöihin. Pohdittavana on erityisesti tutkimus osana kuratoriaalista työtä.

Yksi puhujista, Yameli Mera, työskentelee kuukauden mittaisessa HICP (Helsinki International Curatorial Programme) residenssissä HIAPin ja Framen vieraana. Nico Anklam, Tainá Azeredo, Emily Butler, Qu Chang, Kevser Güler, Jonathan Lahey Dronsfield, Niekolaas Johannes Lekkerkerk,  Dorota Michalska, Nerea Ubieto ja Lia Zaaloff saapuvat Helsinkiin CPR:n ensimmäisen, Itä- ja Pohjois-Eurooppaan keskittyvän, ohjelman kautta.

Helsingin lisäksi CPR:n kuraattorit käyvät myös Tallinnassa ottamassa tuntumaa eestiläiseen nykytaiteen kenttään. Molemmissa etapeissaan kuraattorit tapaavat paikallisia taiteilijoita ja taideinstituutioiden edustajia. Helsingissä CPR:n yhteistyökumppaneita ovat HIAP, Checkpoint Helsinki ja Frame.

CPR:n perustajat ovat kuraattorit Carmen Ferreyra ja Aura Seikkula. Ferreira on toiminut aiemmin UNTITLED. -taidemessujen johtajana.

HICP Helsinki International Curatorial Programme järjestää vuosittain neljä HIAPin ja Framen organisoimaa residenssiä. Ohjelma tarjoaa kuraattoreille mahdollisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä ja verkostoitua samalla suomalaisten taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa.

Curatorial Research -seminaari on englanninkielinen, ja siihen on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Curatorial Research -seminaariohjelma

22. lokakuuta Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23, Helsinki) kello 11–16

11–12
Avaus, Taru Elfving, ohjelmapäällikkö, Frame
Puheenvuoro kuraattori Yameli Mera, HICP

12–13
Curatorial Program for Research -kuraattoreiden puheenvuoroja

13­–14
Lounas

14–16
Curatorial Program for Research -kuraattoreiden puheenvuoroja

 

Kuva: Curatorial Program for Research tuo yhteen nykytaiteen ammattilaisia ympäri maailman. Lähde:  www.curatorialprogram.org.

 

Lisätietoja:

Yameli Mera
Curatorial Program for Research
Kuraattoreiden biografiat