01/04/2016

Uutiset

Tate Modernin kuraattorit vierailevat Suomessa

Tate Modernin yleisötyön kuraattorit Marianne Mulvey ja Emily Stone vierailevat huhtikuussa Suomessa. Vierailun tarkoituksena on tehdä taustatutkimusta toukokuussa Tatessa järjestettävään keskusteluun, joka käsittelee Pohjoismaissa tapahtuvaa taiteellista, kuratoriaalista ja kriittistä muutosta nykytaiteen kentällä. Kuraattorit tapaavat Helsingissä taiteilijoita ja muita nykytaidekentän toimijoita. Vierailu on osa Framen asiantuntijavierasohjelmaa ja järjestetään yhteistyössä Suomen Lontoon instituutin kanssa.

Lue lisää keskustelusta Look back, think forward: re-shaping the Nordic avant garde

Marianne Mulvey (Contemporary Art Theory MA) toimii Tate Modernin yleisötyön kuraattorina. Hän suunnittelee luentoja, symposiumeja, elokuvanäytöksiä, kursseja, työpajoja, performansseja sekä poikkitieteellisiä tapahtumia. Viime aikoina hän on työstänyt muun muassa “Nordic Art and its Discontents” -paneelikeskustelusarjaa. Tate Modernin työnsä ohella Mulvey toimii Birminghamissa järjestettävän Fierce Festivalin hallituksen puheenjohtajana. Freelance-kuraattorina hän on kuratoinut monipuolisesti screeningejä ja performanssitapahtumia. Mulvey myös kirjoittaa näyttelyarvosteluja ja performanssitaiteeseen liittyviä artikkeleita sekä luennoi kuratoinnista ja kriittisestä kirjoittamisesta taidekouluissa Lontoossa ja muualla maassa.

Emily Stone toimii Tate Modernin yleisötyön apulaiskuraattorina. Hän on kehittänyt ja toteuttanut useita hankkeita, kuten Art and Slow Violence -kurssin sekä The World is Flooding -performanssiprojektin yhdessä taiteilija Oreet Asheryn kanssa. Hän on myös osallistunut Future Citizen Guide -julkaisun toimittamiseen sekä kirjoittanut aikuisoppimista galleriaympäristössä käsittelevän tekstin yhdessä tohtori Darlene Cloverin kanssa.