14/08/2017

Uutiset

Taiteilijaresidenssihaku Japanissa: Akiyoshidai International Art Village

Akiyoshidai International Art Village ja Suomen Japanin Instituutti  julistavat haettavaksi suomalaiselle taiteilijalle tarkoitetun residenssijakson ajalle 14. tammikuuta – 9. maaliskuuta 2018. Residenssijakso on osa AIAV:n ja SJI:n kahdenvälistä residenssisopimusta.

Akiyoshidai International Art Villagen residenssi tarjoaa työskentelytiloja visuaalisten ja esittävien alojen taiteilijoille. Kyseinen residenssijakso koskee yhtä taiteilijaa tai yhtä maksimissaan kahden hengen ryhmää.

Residenssi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Honsun saaren eteläosassa, noin 50 kilometrin päässä Yamaguchin kaupungista. Alue on tunnettu karskimaamuodostelmista ja Akiyoshidain luolasta. Lähimmät palvelut ovat noin viiden kilometrin etäisyydellä residenssistä.

Residenssijakson teemana on The Future of this Land. Residenssijaksoon kuuluu työpajoja, luentoja ja/tai yhteisprojekteja lähialueen asukkaiden kanssa. Residenssi on tarkoitettu alle 40-vuotiaille taiteilijoille. Taiteilijan on pystyttävä toimimaan ja elämään itsenäisesti syrjäisellä seudulla. Tarkempaa tietoa residenssistä löytyy osoitteista Akiyoshidai International Art Village ja AIAV Residence Program trans_2016-2017 Open Call.

Residenssivieraan käytössä on asunto ja studio, ja hänelle maksetaan matkakulut sekä päiväraha (2 800 JPY/päivä). Lisäksi taiteilijalle korvataan tuotantokuluja 200 000 JPY edestä.

Hakemukset pyydetään toimittamaan Suomen Japanin Instituuttiin maanantaihin 21. elokuuta 2017 mennessä sähköpostiosoitteeseen info@finstitute.jp. Vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo + henkilökuva sekä portfolio, jossa on joko kuvia aikaisemmasta työskentelystä tai videolinkki muutaman minuutin työhön.

Lue lisää: http://www.finstitute.jp/taiteilijaresidenssihaku-japanissa-akiyoshidai-international-art-village/