01/04/2015

Uutiset

Taidelöytökilpailu kannustaa katsomaan nykytaidetta

Visuaalisen taiteen keskus Frame järjestää yhteistyössä Avotakan kanssa Venetsian taidebiennaalin Suomen näyttelyn kunniaksi kilpailun, jossa pyydetään jakamaan kuvia omista taidelöydöistä. Pääpalkintona on yhden hengen matka Venetsian taidebiennaaliin.

canalgrandeKilpailun tavoitteena on innostaa kokemaan nykytaidetta sen kaikessa monimuotoisuudessa ja erilaisissa yhteyksissä. Frame ja Avotakka toivovat, että Instagramissa käytävä kilpailu houkuttaa mukaansa paitsi lehden lukijoita, myös taidekentän ammattilaisia ja yleisöjä, joille kilpailu antaa tilaisuuden jakaa kuvia vaikkapa näyttelysuosituksista, omista kokoelmista tai ajankohtaisesta toiminnasta.

”Pian avautuva Venetsian biennaali on ikkuna siihen, mitä nykytaiteessa maailmalla juuri nyt tapahtuu. Samalla se antaa Framelle loistavan tilaisuuden nostaa suomalaisen nykytaiteen näkyvyyttä maailmalla. Nykytaiteella on kansainvälisesti suuri merkitys paitsi kulttuurisesti myös taloudellisesti. Yhteistyö Avotakan kanssa antaa meille tilaisuuden nähdä, miten nykytaide on osa ihmisten elämys- tai kokemusmaailmaa”, sanoo Framen johtaja Raija Koli.

”Avotakka on Suomen vanhin sisustuslehti, ja sen tehtävä on antaa mahdollisimman syvällinen kuva aihepiiristään. Nykytaide kuten muutkin visuaalisen kulttuurin muodot vaikuttavat sisustustrendeihin ja ovat siten avainasemassa, kun intohimoiset sisustajat etsivät uutta inspiraatiota omaan kotiinsa”, sanoo Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Venetsian taidebiennaali Italiassa on Suomelle tärkein kansainvälinen areena esittää suomalaista nykytaidetta

Suomella on oma, Alvar Aallon vuonna 1956 suunnittelema paviljonkinsa Giardinin puistossa Venetsiassa. Suomen taiteilijat ovat tänä vuonna taiteilijaduo IC-98 (Visa Suonpää, synt. 1968 ja Patrik Söderlund, synt. 1974), jolta nähdään uusi installaatio Tunnit, ajat, iäisyydet (Hours, Years, Aeons). Teos yhdistelee piirrosanimaatiota, ääntä ja eri materiaaleja, ja se on itsenäinen osa taiteilijaduon Abendland-teossarjaa.

Venetsian taidebiennaali on avoinna yleisölle Venetsian Giardinissa ja Arsenalessa 9. toukokuuta – 22. marraskuuta 2015. Tänä vuonna biennaaliin odotetaan yhtä aikaa avoinna olevan Milanon maailmannäyttelyn vuoksi jopa miljoonaa kävijää.

Kilpailuun osallistutaan jakamalla kuva omasta taidelöydöstä Instagramissa tunnisteella #taidelöytö tai lähettämällä kuvan ja yhteystiedot osoitteella: avotakka@a-lehdet.fi. Kilpailu jatkuu 31.5.2015 asti.

Voittajan valitsevat Suomen näyttelyn kuraattori Taru Elfving ja Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Suomen näyttelyn Venetsiaan tuottaa Visuaalisen taiteen keskus Frame, jonka tehtävänä on vahvistaa suomalaisen visuaalisen taiteen asemaa. Frame myöntää apurahoja, kutsuu ulkomaisia taiteen asiantuntijoita Suomeen, tekee projekteja ulkomailla, auttaa taiteilijoita ja taidealan toimijoita verkottumaan sekä kerää ja tuottaa tietoa kuvataiteesta.

Avotakka on Framen mediakumppani Venetsian biennaalissa. Framen muita tukijoita ja yhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Alfred Kordelinin säätiö, Saastamoisen säätiö, Serlachius-museot, Suomen Taideyhdistys, Finnish Design Shop, Amos Andersonin taidemuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Helsingin taidemuseo ja Nykytaiteen museo Kiasma.

Lue lisää kilpailusta ja kilpailun säännöistä

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Heljä Franssila, Visuaalisen taiteen keskus Frame, 044 728 9908, helja.franssila@frame-finland.fi