31/05/2023

Uutiset

Olemme mukana SuomiAreenassa: Taide kuuluu kaikille, kuuleeko kukaan?

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, joka järjestetään Porissa 27.–30.6.2023. Tapahtuman ohjelma koostuu aiheista, jotka puhuttavat yhteiskunnassa juuri nyt. Frame järjestää yhteistyössä Music x Median ja Suomen Kirjailijaliiton kanssa keskiviikkona 28.6. klo 19.00–19.45 Raatihuoneenpuiston lavalla keskustelun Taide kuuluu kaikille, kuuleeko kukaan? taiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja asemasta.

Taide tuo näkyväksi ihmiskunnan suurimpia uhkia, käsittelee traumoja, peilaa mennyttä, ennustaa tulevaa, opettaa empatiaan ja vahvistaa demokratiaa – muuttaa maailmaa. Taiteen potentiaalia ja taiteen tekijöiden näkemyksiä ei tunnuta kuitenkaan huomioitavan ja tunnustavan nykypäivän tulevaisuusorientoituneessa aikalaiskeskustelussa juuri lainkaan. Harvemmin taiteilijoita myöskään kuullaan asiantuntijoina esimerkiksi mediassa. Onko taide ollut liian hiljaa vai eikö sitä vain muisteta kuulla?

Taide kuuluu kaikille, kuuleeko kukaan? -keskustelussa ovat mukana Turun kaupungin kulttuurijohtaja Anu Laitila, räppäri ja kirjoittaja Karri Miettinen, Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtaja Susanna Pettersson, kulttuuritoimittaja Eleonoora Riihinen sekä kirjailija ja kääntäjä Ville-Juhani Sutinen.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tervetuloa!

Tutustu SuomiAreenan ohjelmaan

Ylärivi: Susanna Pettersson, Eleonoora Riihinen. Alarivi: Ville-Juhani Sutinen, Anu Laitila, Karri Miettinen.