17/11/2014

Uutiset

Suomalaista nykytaidetta kirjamessujen jälkimainingeissa

lauri_astala_gamelan_2010_webIn Other Worlds. Kunst aus Finnland. -näyttelyssä kahdeksan suomalaista taiteilijaa johdattelee katsojan rinnakkaismaailmoihin, jotka kiehtovat, vaivaannuttavat ja pistävät ajattelemaan.

Taiteilijoiden käsittelemät aiheet ovat keskenään hyvin erilaisia. Ari Saarto esittelee IN SITU -valokuvasarjassa kodittomien ihmisten asumuksia. Robert Lucanderin maalausten teemat liikkuvat todellisuuden ja vaikutelman välimaastossa syvällisesti, mutta ironiaa hyödyntäen. Kaarina Kaikkonen on tehnyt installaatioita vanhoista vaatteista, jotka taideteoksen materiaaleina saavat uuden elämän.

Näyttely on koottu yhteistyössä Saksan Bonnissa asuvan kuraattorin Ritva Röminger-Czakon kanssa. Se on osa Frankfurtin kirjamessujen Finnland. Cool. – Finnland kommt zu uns -satelliittiohjelmaa, joka esittelee suomalaista taidetta Frankfurtin ulkopuolella. Suomen Saksan-instituutin koordinoima satelliittiohjelma jatkuu aina alkuvuoteen 2015 asti ja mukana on kaikkiaan yli 80 paikallista partneria yli sadassa eri tapahtumassa ympäri Saksaa, Sveitsiä ja Itävaltaa.

Taiteilijat: Lauri Astala, Ilkka Halso, Kaarina Kaikkonen, Tuomas A. Laitinen, Robert Lucander, Susanna Majuri, Ari Saarto ja Anna Tuori.

In other Worlds. Kunst aus Finnland. -näyttely Stadtgalerie Kielissä 29.11.2014–8.2.2015.

Lue lisää:

Stadtgalerie Kiel

Cool2014

Frankfurtin kirjamessut

Kuva: Lauri Astala, Gamelan, 2010.