06/03/2013

Uutiset

Venetsian taidebiennaali lähestyy! Seuraa Suomen Falling Trees -näyttelyn valmistumista blogissa

Seuraa Falling Trees -projektin edistymistä näyttelyn omassa blogissa, jossa kuraattorit ja taiteilijat valottavat näyttelyn teemoja ja kertovat valmistautumisestaan h-hetkeen.

Suomi osallistuu kesäkuun alussa avautuvaan Venetsian 55. kansainväliseen taidebiennaaliin kaikkien aikojen mittavimmalla näyttelykokonaisuudella. Gruppo 111:n eli Mika Elon, Marko Karon ja Harri Laakson kuratoima Falling Trees esittää suomalaistaiteilijoiden Terike Haapojan ja Antti Laitisen näyttelykokonaisuudet Pohjoismaisessa paviljongissa ja Suomen Alvar Aalto –paviljongissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Pohjoismaisessa paviljongissa nähdään suomalaisen taiteilijan yksityisnäyttely.

Sekä Haapojan että Laitisen teokset haastavat pohtimaan ihmisen luontosuhdetta. Haapoja rakentaa Pohjoismaiseen paviljonkiin eräänlaisen tutkimuslaboratorion, jossa hän valjastaa tieteen ja teknologian taiteen ja elämän peruskysymysten – muistin, luontosuhteen ja kuolevaisuuden – tutkimisen välineiksi. Laitisen valokuva- ja videoteokset pohjautuvat tragikoomisuuden ja absurdin maastossa kulkeviin performatiivisiin esityksiin.

Seuraa blogia täällä.