17/10/2013

Uutiset

Saara Ekström nykytaiteen kärkinimien teoksessa

Saara Ekström: Breeding, 2010.
Saara Ekström: Breeding, 2010.

Taiteilija Saara Ekströmin (s. 1965) valokuvat edustavat suomalaista taidetta tuoreessa Nature morte -kirjassa, joka esittelee nykytaiteilijoiden näkemyksiä asetelmataiteesta. Kuraattori ja kirjailija Michael Petryn teos kokoaa ensimmäistä kertaa kansien väliin yli 180 taiteilijaa, jotka uudistavat 1600 ja 1700 –luvuilla kukoistaneen asetelmataiteen perinnettä.

Nykytaiteilijat purkavat asetelmataiteen perinteisiä motiiveja ja tulkitsevat niitä omaa aikaansa vasten. Kirjassa on mukana niin nousevia kuin asemansa vakiinnuttaneita taiteilijoita. Nature morte esittelee muun muassa Damien Hirstin, David Hockneyn, Sarah Lucasin ja Ai Weiwein teoksia.

Saara Ekström on tullut tunnetuksi valokuviensa lisäksi videoteoksistaan ja installaatioistaan. Parhaillaan hänen töitään on esillä muun muassa Rovaniemen taidemuseo Korundissa. Kesäksi 2014 hänet valittiin työskentelyresidenssiin ISCP International Studio and Curatorial Program -ohjelmaan New Yorkissa.

Nature morte -teos julkaistaan 17. lokakuuta Frieze-taidemessujen yhteydessä Lontoossa. Kirjan on kustantanut lontoolainen Thames & Hudson. Suomessa teosta on saatavilla Akateemisesta kirjakaupasta.

 

Käy Saara Ekströmin kotivulla

Tietoa kirjasta kustantajan sivulla