10/09/2014

Uutiset

Pilvi Takalan ensimmäinen yksityisnäyttely Virossa täyttää Tarton taidemuseon

Tarton taidemuseo esittelee syksyllä laajasti Pilvi Takalan (s. 1980 ) teoksia. Attires and Attitudes -näyttely on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Virossa ja se on esillä 4. syykuuta–2. marraskuuta.

Tarton keskustassa sijaitseva Tarton taidemuseo on keskittynyt viime vuosina erityisesti baltialaisten ja pohjoismaalaisten taiteilijoiden esittelemiseen virolaisen nykytaiteen kokoelmansa lisäksi. Museo kuvaa Takalaa yhdeksi kansainvälisen taidekentän kiinnostavimmista ja tuotteliaimmista nuorista tekijöistä.

Takala on tunnettu kokeellisista performansseja dokumentoivista videoteoksistaan, joissa haastetaan erilaisten yhteisöjen tapoja ja sääntöjä. Samalla Takala venyttää oman taiteensa tekemisen tapoja selvittäen yhä monimutkaisempia tilanteita. Usein näennäisesti tavanomainen ele johtaa konfrontaatioon, joka paljastaa yhteisön käyttäytymistapoja tai totuttuja asenteita.

Pilvi Takala on opiskellut Kuvataideakatemiassa ja Glasgow School of Artissa Skotlannissa. Takalan teoksia on ollut esillä Nykytaiteen museo Kiasmassa Helsingissä, Bonniers Konsthallissa Tukholmassa ja Palais de Tokyossa Pariisissa. Hänet palkittiin vuonna 2013 arvostetulla brittiläisellä Emdash Award -taidepalkinnolla, jonka myötä Takala toteutti projektin Frieze London -taidemessuille.

Lue näyttelyn katalogia Issuussa

Näyttökuva 2014-9-10 kello 13.07.52
Attires and Attitudes
14. syykuuta–2. marraskuuta 2014
Tartu Kunstimuuseum
Raekoja plats 18, Tartto