30/08/2023

Uutiset

Opintomatkalle Performa-biennaaliin valittiin viisi osallistujaa

Frame järjestää marraskuussa 2023 opintomatkan New Yorkiin osana Performa-biennaalissa nähtävää Finnish Pavilion Without Walls -kokonaisuutta. Osallistujat matkalle valittiin touko-kesäkuussa järjestetyllä avoimella haulla. Haku oli suunnattu performanssi- ja esitystaiteeseen erikoistuneille kuraattoreille ja nykytaiteen ammattilaisille.

Opintomatkalle valittiin ANTI – Contemporary Art Festivalin toiminnanjohtaja Elisa Itkonen, taiteilija ja New Performance Turku Biennalen taiteellinen johtaja Leena Kela, kuraattori ja taiteilija Maija Mustonen, PALO Art Productions -tuotantoyhtiön johtaja Stéphane Querrec sekä Kiasman kuraattori Satu Oksanen, jonka osallistumista tukee osin Kansallisgalleria. Lisäksi ryhmään liittyy mukaan nykytaiteen ammattilaisia, jotka kustantavat matkakulunsa itse tai organisaationsa kautta.

Hakemuksia opintomatkalle jätettiin 22 kappaletta. Hakemukset arvioi työryhmä, johon kuuluivat HIAPin johtaja Juha Huuskonen, Oulun kaupungin kulttuuripäällikkö Johanna Tuukkanen ja Framen apurahakoordinaattori Jaakko Uoti.

Matkan tarkoituksena on mahdollistaa osallistujille tutustuminen Performa-biennaalin tapahtumiin ja esityksiin sekä rakentaa verkostoja paikallisiin nykytaidetoimijoihin. Matkalla osallistujat saavat katsauksen ajankohtaiseen performanssi- ja esitystaiteeseen sekä mahdollisuuden tutustua ja kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia paikallisten ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa. Matka on jatkoa Framen vuodesta 2016 lähtien järjestettyjen opintomatkojen sarjaan.

Finnish Pavilion Without Walls -kokonaisuuden ohjelma julkistetaan syyskuussa.

Madeline Hollander, Review, 2021. Tilausteos vuoden 2021 Performa-Biennaaliin. Kuva: Walter Wlodarczyk / Performa.