15/04/2019

Uutiset

Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen haku museoille on auki

Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen haku museoille taiteilijoiden näyttelypalkkioiden maksamiseksi on avautunut tänään 15. huhtikuuta 2019. Hakuaika päättyy 3. kesäkuuta 2019.

Avustus on tarkoitettu taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseksi näyttelyn järjestämisen yhteydessä. Avustusta voivat hakea ammatillisesti ja päätoimisesti ylläpidetyt museot, jotka ovat kunnan tai muun yhteisön tai säätiön ylläpitämiä.

Museon taiteilijalle näyttelyn järjestämisen yhteydessä maksama näyttelypalkkio on korvausta työstä, jota taiteilija tekee näyttelyn järjestämiseen liittyen. Palkkio voi koostua muun muassa taiteilijan osallistumisesta näyttelyn suunnitteluun ja toteutukseen, taiteilijan osallistumisesta teoksensa tai teostensa ripustamiseen, taiteilijan osallistumisesta näyttelyyn liittyviin tilaisuuksiin ja oheisohjelmaan tai taiteilijalle näyttelystä aiheutuvista jälkitöistä.

Lue lisää ja hae avustusta täältä.

Hakuaika päättyy 3.6.2019 klo 16.15.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää avustuksiin yhteensä noin 200 000 euroa. Päätökset pyritään tekemään kesäkuussa 2019. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustuksiin sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001).