10/06/2015

Uutiset

Nykytaiteen huippukonferenssi Creative Time Summit järjestetään elokuussa Venetsiassa – ja nähdään suorana Suomessa

Kansainvälisessä kuvataidemaailmassa suureen suosioon noussut nykytaidekonferenssi Creative Time Summit järjestetään 11.–13. elokuuta Venetsiassa, ja sitä seurataan suorana lähetyksenä suurelta valkokankaalta myös Helsingissä. Konferenssissa paneudutaan meneillään olevan Venetsian taidebiennaalin päänäyttelyn All the World’s Futures teemoihin ja muistutetaan, ettei taide ole yhteiskunnasta erillinen asia vaan kiinteä ja elimellinen osa sitä.

Venetsian Creative Time Summitissa kuullaan puheenvuoroja talouden maantieteestä, dekolonisaatiosta, koulutuspolitiikasta, luonnosta, informaatioteknologiasta ja teologiasta. Tilaisuus tuo yhteen nimekkäitä ja ajankohtaisia taiteilijoita, yhteiskunnallisia aktivisteja, debatoijia ja kuraattoreita, jotka esittävät vaihtoehtoisia toimintamalleja ja uusia ideoita sosiaaliseen muutokseen.

Helsingin screening-tilaisuus järjestetään 11.–12. elokuuta, jolloin seurataan paitsi Venetsiasta suorana lähetettävää puheohjelmaa, mutta keskustellaan myös konferenssissa esiin nousevista teemoista paikallisen yleisön kanssa. Konferenssiohjelman tauoilla tämän vuoden biennaalissa mukana olevat suomalaistaiteilijat keskustelevat Venetsian biennaalin merkityksestä ja biennaalin pääkuraattorin Okwui Enwezorin päänäyttelystä. Helsingin-ohjelmassa mukana ovat muiden muassa Venetsian biennaalin Suomen näyttelyn taiteilijaduo IC-98 sekä Liisa Roberts, jonka teoksia nähdään Enwezorin kuratoimassa päänäyttelyssä.

Vuodesta 2009 järjestetty Creative Time Summit tarjoaa areenan kriittiselle keskustelulle taiteesta ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta. Jokaiseen konferenssiin osallistuu satoja taidekentän ammattilaisia, minkä lisäksi ohjelmaa voi seurata livenä 70 eri paikassa eri puolilla maailmaa. Helsingissä ensimmäinen screening-tilaus järjestettiin syksyllä 2014. Konferenssia voi myös seurata maksutta verkossa. Konferenssia järjestää New Yorkissa toimiva Creative Time -organisaatio, joka on toiminut kokeellisen taiteen parissa 40 vuoden ajan.

Tarkemmat tiedot konferenssin puhujista ja paikallisista esiintyjistä varmistuvat pian, ja niistä tiedotetaan Framen sekä IHME-nykytaidefestivaalin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Suomen tilaisuus järjestetään Kino Engelissä (Sofiankatu 4, Helsinki). Siihen on vapaa pääsy, ja sen järjestävät yhteistyössä IHME-nykytaidefestivaali ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Koneen säätiö tekee vuosina 2015–2017 yhteistyötä Taidesäätiö Pro Arten kanssa ja tukee IHMEen toimintaa.

 

Lue lisää Creative Time Summitista