07/06/2017

Uutiset

Moni kesän näyttely toteutuu Framen apurahoilla

Frame on jakanut alkuvuonna 2017 apurahoja suomalaisten taiteilijoiden kansainvälisiin projekteihin.  Apurahojen tuella taiteilijat ovat kesän aikana mukana useissa projekteissa ympäri maailmaa.

Garden-triennaali ARos Kunstmuseumissa

Tanskan Aarhusissa käynnistyy kesäkuun alussa uusi ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä triennaali The Garden – Past, present, future. ARos Kunstmuseumin lisäksi kaupunkitilaan ja luonnonympäristöön levittäytyvään näyttelyyn osallistuvat Suomesta taiteilijat Anssi Pulkkinen, Taneli Rautiainen, Hans Rosenström ja Pia Sirén.

”Garden-triennaalissa on upeaa se, miten taiteilijat lähestyvät luontoteemaa niin monipuolisella tavalla: materiaaleja löytyy sumusta ja ruohosta autoihin ja betoniin, toteutustapoja herkästä lasi-installaatiosta pesäpallomailalla toteutettavaan tuhoamisesitykseen. On ollut ilo osallistua näyttelyyn, jossa taiteilijoista pidetään niin hyvää huolta ja järjestelyt sujuvat”, kommentoi Pia Sirén näyttelyripustuksen keskeltä.

Momentum-biennaali Oslosssa

Frame tuki apurahalla norjalaiseen Momentum-biennaaliin osallistuvia taiteilijoita, joita ovat Laura Gustafsson, Terike Haapoja, Jussi Kivi ja Jenna Sutela. Suomen New Yorkin instituutin ohjelmapäällikkö Ilari Laamanen on yksi näyttelyn kuraattoreista. Momentum avautuu Norjan Mossissa 17. kesäkuuta.

Jenna Sutela New Yorkissa ja Tokiossa

Jenna Sutelan teoksia nähdään Momentumin lisäksi New Yorkin Station Independentissä ja Tokiossa. ”Tuotan New Yorkia varten aivan uuden teoksen. Aiheena ovat ekstremofiilit, ääriolosuhteita sietävät eliöt”, kertoo Sutela.

Terike Haapoja Shanghaissa

Terike Haapojalla on luvassa tiivis näyttelykesä. Momentumin ohella Haapojalla avautuu Shangaissa yksityisnäyttely Closed Circuit – Open Duration: kokonaisuus, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuoden 2013 Venetsian taidebiennaalin Pohjoismaisessa paviljongissa.

H. C. Berg Palazzo Morassa

Venetsian taidebiennaalin yhteydessä järjestettävässä Personal Structures -näyttelyssä on esillä H.C. Bergin teoksia. Näyttely on avoinna Palazzo Bembossa ja Palazzo Morassa marraskuun loppuun saakka.

Ryhmänäyttely Bielefeldissä Saksassa

Samuelis Baumgarte -galleriassa Bielefeldissä Saksassa puolestaan on esillä kattava suomalaisen nykytaiteen kokonaisuus Lehmä pitää viedä jäälle, jotta se tanssii, jossa nähdään mm. Tuomas A. Laitisen, Anna Estarriolan, Jarmo Mäkilän ja Pilvi Takalan teoksia.

 

Katso kaikki apurahamyönnot verkkosivujemme apurahat-osiosta