02/09/2019

Uutiset

Miljoonan puun talkoot kutsuvat istuttamaan puita

Taiteilija Nina Backmanin Miljoonan puun talkoot -projekti käynnistyy Kiasmalta torstaina syyskuun 19. päivänä. Talkoiden tavoitteena on tuoda ympäristöömme uusia puita ja luoda Suomeen vuosittain toistuvan tapahtuman sekä päivän, jolloin ihmiset kiinnittäisivät huomiota ympäröivään tilaan, luontoon ja hiljaisuuteen.

Backman tunnetaan monivuotisesta Silence Project -konseptistaan, jossa hän tutkii sitä, miten hiljaisuus ja tila on muokannut kulttuuria ja henkilökohtaista identiteettiämme.

”Idea Miljoonan puun talkoisiin lähti Silence Projectista. Jos kerran tutkimme tilaa ja luontoa, täytyy meillä olla metsää. Puita istuttamalla voimme luoda tilaa, jossa hiljaisuutta on mahdollista kokea”, Backman kertoo.

Miljoonan puun talkoissa Kiasman edustalla jaetaan koivun, männyn ja kuusen taimia klo 9–17 välisenä aikana. Taimen saa mukaansa, jos kertoo mihin sen aikoo istuttaa.

Mukana hankkeessa ovat Harviala Oy, suunnittelutoimisto Måndag, Helsingin kaupunki, Viherympäristöliitto, Suomen ympäristökeskus ja Kiasma. Myös Frame tukee hanketta.

Lue lisää tapahtumasta

Lue Silence Projectista

Kuva: Sanna Pelliccioni.