20/06/2013

Uutiset

Mika Taanilan yksityisnäyttely St. Louisin nykytaiteen museossa

Mika Taanila: Tomorrow's New Dawn, installation view, Contemporary Art Museum St. Louis.
Mika Taanila: Tomorrow’s New Dawn, installation view, Contemporary Art Museum St. Louis.

 

Helsinkiläisen elokuvantekijän ja kuvataitelijan Mika Taanilan teoksia esitellään laajassa yksityisnäyttelyssä Contemporary Museum Art St. Louisissa 24.5.–11.8.2013. Näyttely Mika Taanila: Tomorrow’s New Dawn on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Yhdysvalloissa.

Mika Taanila (s. 1965, Helsinki) on yli kahdenkymmenen vuoden ajan tehnyt videoteoksia, elokuvia, valokuvateoksia sekä ääniteoksia ja installaatioita, jotka tutkivat mm. teknologiaa, keksintöjä ja keksijöitä. Kuten näyttelyn nimi, huomisen uusi auringonkoite, vihjaa, Taanilan teokset pohtivat usein näiden tekijöiden lisäksi ihmisen ja teknologian suhdetta ja tulevaisuutta. Millaista on teknologian ja kulttuurin kehitys ja miten se vaikuttaa meihin ihmisiin?

Esillä näyttelyssä on viime vuonna Kasselin Documentassa huomiota herättänyt Olkiluoto-installaatio Suomen sähköisin kunta sekä tuore ultrajuoksu-teos Kuuden päivän juoksu.

Näyttelyn järjestää Yhdysvaltain Missourin osavaltiossa sijaitseva Contemporary Art Museum (CAM), kuraattorinaan Kelly Schindler.

Visuaalisen taiteen keskus Frame on tukenut näyttelyn valmistumista Suomen konsulaatin, AVEK:in ja American-Scandinavian Foundationin ohella.

Mika Taanila: Tommorrow’s New Dawn, Contemporary Art Museum St. Louis 24.5.–11.8.2013