02/10/2018

Uutiset

Mediataiteilija Salla Tykän laaja yksityisnäyttely Budapestissa

Budapestissa sijaitsevassa Ludwig-museossa avautuu Salla Tykän Short Titles -yksityisnäyttely, joka esittelee kansainvälisesti menestyneen taiteilijan tuotantoa monipuolisesti. Suomen Unkarin kulttuuri-instituutti FinnAgora ja Frame Finland tukevat näyttelyä, joka on ensimmäinen suomalaisnäyttely yhdessä Unkarin keskeisimmistä nykytaiteen museoista.

Salla Tykkä aloitti työskentelyn videotaiteen parissa 1990-luvun puolivälissä. Hänen teoksiaan on esitetty sekä gallerioissa ja museoissa, että useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ludwig-museon näyttelyssäkin nähtävä Jättiläinen (2013) palkittiin Rotterdamin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Canon Tiger -palkinnolla ja Zoo-teos on saanut Arte-Prize-palkinnon Hampurin kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla.

Tykkä venyttää elokuvakerronnan rajoja videoteoksillaan, joissa pikkutarkan täsmällisesti kuvatut kohtaukset on irrotettu ympäröivästä kontekstista. Pelkistetty visuaalinen kerronta ja ikoniset musiikkivalinnat kuuluvat osaksi Tykän kertomia tarinoita, jotka ovat avoimia tulkittavaksi moniin suuntiin.

Paikka: Ludwig-museo, Palace of Arts, Budapest
Aika: 6.10.2018 – 6.1.2019

Kuva: Salla Tykkä, Lasso, 2000