26/08/2015

Uutiset

Marcus Lerviks Moskovan biennaalissa

Vaasalainen kuva- ja performanssitaiteilija Marcus Lerviks on mukana kuudetta kertaa järjestettävässä Moskovan biennaalissa, joka avautuu yleisölle 22. syyskuuta. Biennaalin kokoava teema on How We Gather, ja päänäyttelyn lisäksi mukana on yli 80 erikoisnäyttelyä. Biennaali jatkuu 1. lokakuuta asti ja se järjestetään VBNKh-messukeskuksessa.

Lerviksin taiteellisessa työssä toistuvat ja kietoutuvat yhteen ajan, luonnon ja teknologian teemat. Moskovassa taiteilijalta nähdään biennaalin avajaisissa esitettävän performanssin Light treatment vol 4 lisäksi kolme kokonaisuutta: valokuvakaappeina toteutettu näyttelyn nimisarja Faking it, avaruudellinen videoteos Wilt sekä tilallinen screenaus Lo to Hi. Lerviksin teokset ovat esillä liikkuvaan kuvaan, valokuvaan, animaatioon ja performanssiin erikoistuneessa, Moskovan ydinkeskustassa sijaitsevassa Solyanka State -galleriassa 28.9.–3.11.2015.

Moskovan biennaalin Suomen edustuksen on kuratoinut taidehistorioitsija ja kuvataidekriitikko Maaria Niemi. Projektia ovat tukeneet Pohjanmaan liitto, Suomen Moskovan suurlähetystö, Svenska kulturfonden, Vaasan kaupunki, Vaasan taideyhdistys ja Visuaalisen taiteen keskus Frame.

Moskovan biennaali 22.9.–1.10.2015; Marcus Lerviks Solyanka State -galleriassa 28.–3.11.2015.

Lue lisää: Moskovan biennaali 2015

Kuva: Marcus Lerviksin performanssista Light treatment vol 4, Antti Ahonen 2015.