22/10/2014

Uutiset

Maisema johdattaa suomalaiseen ja korealaiseen videotaiteeseen

Soulissa on marraskuun loppupuolelle saakka esillä kattava suomalaista ja korealaista videotaidetta esittelevä näyttely A view from the other side.

Hyweon Kwon: A Life of a Tourist Postcard, 2013.Elina Näsäsen, IC-98:n, Jani Ruscican, Lauri Astalan, Miia Rinteen ja Sari Palosaaren teoksia nähdään nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Koreassa tässä laajuudessa. Näyttelyn korealaiset taiteilijat ovat Hyewon Kwon, Jungju An, Min Jeong Guem, Sejin Kim, Sekwon Ahn ja Yongseok Oh.

Näyttelyn nimi on lainattu taiteiijaduo IC-98:n samannimisestä piirrosanimaatiosta. Nimi johdattaa katsojan näyttelyn teokset yhteenkietovaan tematiikkaan: maisemaan. A view from the other side -näyttelyssä tarkastellaan kahdesta hyvin erilaisesta kulttuurista tulevien taiteilijoiden videoteoksia, joissa maisema on tavalla tai toisella läsnä. Näyttelyyn valituissa teoksissa painottuu kaupunkimaisema luonnonmaiseman sijaan. Ripustuksen punaisena lankana ja inspiraationa näyttelytilassa toimii italialaiskirjailija Italo Calvinon runollinen, kuvitteellisia kaupunkeja käsittelevä Näkymättömät kaupungit -romaani.

Moonshin Museum Sookmyungin yliopiston kampuksella avautui vuonna 2004 ja se oli avautuessaan ensimmäinen yliopiston yhteydessä oleva taidemuseo Etelä-Koreassa. Näyttely on osa museon 10-vuotisjuhlavuotta. Museo on omistettu korealaiselle kuvanveistäjälle Moon Shinille. Näyttelyn avaa presidentti Tarja Halonen.

A view from the other side 22.10.–20.11.2014 Moonshin Museum, Soul.

 

Kuva: Hyewon Kwon: A Life of Tourist Postcard, 2013.