06/03/2018

Uutiset

Maailmanlaajuinen taiteilijaresidenssien verkosto kokoontuu Rovaniemellä

Kansainvälinen Res Artis -taiteilijaresidenssiverkosto kutsuu osallistujia pohjoiseen tapaamiseen Rovaniemelle 18.–20. kesäkuuta.  Samalla juhlitaan 600-jäsenisen verkoston 25-vuotista taivalta.

Exploring Sustainability under the Midnight Sun -konferenssia isännöi Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Res Artisin ja Rovaniemen kaupungin kanssa.

Mikä on taiteilijaresidenssien sosiaalinen ja taloudellinen vaikutus ja rooli alueellisessa kestävässä kehityksessä? Entä vastuullisen matkailun näkökulmasta? Miten vastuullisuus, eettisyys ja kestävä kehitys toteutuvat arktisella alueella ja Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten näkökulmasta?

Kolmen päivän konferenssissa valotetaan muun muassa näitä kysymyksiä. Esimerkkien ja vierailujen valossa nostetaan esiin hyviä käytäntöjä ja kestävän kehityksen toimintatapoja. Keskivikkona 20. kesäkuuta Framen ohjelmapäällikkö Taru Elfving moderoi paneelikeskustelua otsikolla Alternative Economies of Exchange.

Residenssikentän suurtapahtuma edistää paikallista, alueellista ja globaalia verkostoitumista sekä tiedonvaihtoa. Konferenssiin ovat tervetulleita kaikki alan toimijat: taiteilijat, kuraattorit, taide- ja kulttuurialalla toimivien organisaatioiden edustajat, tutkijat, opiskelijat sekä kuntatoimijat ja muut residenssitoiminnasta kiinnostuneet tahot.

Osallistumismaksu kattaa kolmen päivän ohjelman, ohjelmaan merkityt ruokailut ja kahvitukset sekä retkipäivän ohjelman kuljetuksineen.

Katso konferenssin ohjelma ja ilmoittautumislinkki tapahtumaan

 

 

Kuva: Visit Rovaniemi.