27/05/2016

Uutiset

Kuvan Kevään nuoret taiteilijat esittelivät töitään Framessa

Alge Julija Kavaliauskaite tutustui llta-Aamiainen –lopputyötään tehdessä akatemian 70-luvulta peräisin olevaan vanhaan painokoneeseen, jota osaa Suomessa korjata enää vain yksi henkilö. 25 Kuvataideakatemiasta valmistuvaa opiskelijaa kävi torstaina ja perjantaina esittelemässä työskentelyään portfoliotapaamisissa Framen toimistolla.

 

Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta tänä keväänä valmistuvan Alge Julija Kavaliuskaiten teosten lähtökohtana oli tutkia kahta arkista esinettä: sänkyä ja pöytää. Hänelle ne ovat ideoita ja arkkityyppejä, joilla on ollut suuri rooli sosiaalisessa elämässä, kulttuurissa ja esimerkiksi politiikassa. Ilta-aamiaisen suuret värivedokset kutsuvat katsojan keskustelemaan taiteesta ja sen roolista yhdessä taiteen suurten nimien – esimerkiksi Salvador Dalin, Frida Kahlon ja Yayoi Kusaman – kanssa.

”Praktiikassani on tärkeää mennä aina vain syvemmälle yhteen aiheeseen, joten aion jatkaa pöydän työstämistä. Seuraavaksi muutan kahdeksi vuodeksi Nuutajärvelle, aloitan siellä syksyllä lasialan opinnot”, Kavaliauskaite kertoo.

Alge Julija Kavaliauskaite oli yksi töitään Framen portfoliotapaamisissa torstaina ja perjantaina esitellyt nuori taiteilija.

”On aina kiinnostavaa kuulla taiteilijoilta suoraan heidän työstään. Nämä tapaamiset ovat olleet erityisen virkistäviä ja inspiroivia. Moni on kertonut puhuvansa teoksistaan kuraattorille ensimmäisiä kertoja, mutta sitä ei kyllä huomaa. He ovat todella sujuvia ja taitavia esittelemään työskentelyään”, kehuu Framen ohjelmakoordinaattori Anna Virtanen, joka kutsui Kuvan Kevät -lopputyönäyttelyn taiteilijat kertomaan teoksistaan ja tutustumaan Framen henkilökuntaan.

”Yritämme koko ajan miettiä uusia keinoja, joiden avulla pysyisimme yhä paremmin perillä nykytaidekentän liikkeistä. Siihen ei riitä pelkästään näyttelytoiminnan seuraaminen. Halusimme tutustua nyt valmistuviin taiteilijoihin ja nähdä, keitä kentälle on tulossa. Näiden tapaamisten perusteella joukko todella kiinnostavia tekijöitä.”