22/01/2024

Uutiset

Kuraattorit valittu syksyn 2024 HICP-residensseihin

Neljä kansainvälistä kuraattoria on valittu Helsinki International Curatorial Programme (HICP) -ohjelmaan vuonna 2024. Kuraattoriresidensseihin saapuvat alkusyksystä Gantuya Badamgarav (Ulan Bator, Mongolia), Kevin Bellò (Milano, Italia), Evelyn Simons (Brysseli, Belgia) ja Malena Souto Arena (Buenos Aires, Argentiina). Kuukauden pituiset residenssijaksot toteutuvat elo- ja syyskuussa HIAPin residenssikeskuksessa Suomenlinnassa.

Framen ja HIAPin yhteinen HICP-ohjelma tarjoaa kuukauden mittaisia residenssejä nykytaiteen kuraattoreille. Ohjelman tavoitteena on antaa kansainvälisesti toimiville kuraattoreille mahdollisuus tutustua suomalaiseen nykytaiteeseen ja tehdä tutkimusta tulevia näyttely- tai julkaisuhankkeita varten.

Lokakuussa 2023 järjestettyyn avoimeen hakuun saapui yhteensä 66 hakemusta. Valinnat tekivät Framen ohjelmapäällikkö Jussi Koitela, HIAPin johtaja Juha Huuskonen ja kuraattori Ilari Laamanen.

Mustavalkoinen kollaasi neljästä muotokuvasta. Ylärivi vasemmalta: Kevin Bellò ja Malena Souto Arena. Alarivi vasemmalta: Gantuya Badamgarav ja Evelyn Simons.

Ylärivi vasemmalta: Kevin Bellò (Kuva: Inês Coelho da Silva, 2021) ja Malena Souto Arena. Alarivi vasemmalta: Gantuya Badamgarav ja Evelyn Simons (Kuva: Lukas Turcksin).