03/06/2015

Uutiset

Kulttuurivaikuttajat etsivät kesän SuomiAreenassa kiinnostavampaa Suomea

Taiteenalojen tiedotuskeskukset ja Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ​järjestävät kesän SuomiAreenassa ​keskustelun siitä, mikä on kulttuurin ja luovien alojen merkitys yhteiskunnassa ja miksi Suomi tarvitsee kulttuurin ja luovien alojen kansainvälistymistä – vai tarvitseeko sittenkään? SuomiAreenan teemoina ovat tänä vuonna opetus ja kulttuuri.

Keskustelua Jazzkadun lavalla tiistaina 14. heinäkuuta kello 14.00–15.15 vetää toimittaja Roman Schatz, ja mukana debatissa ovat ohjaaja Klaus Härö, kansanedustaja Juhana Vartiainen, ​tietokirjailija Elina Lappalainen sekä Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Tiedotuskeskusten sekä kulttuuri- ja tiedeinstituuttien pontimena keskustelun järjestämiselle on usko siihen, että Suomi vahvistuu, kun suomalaisen kulttuurin kansainvälisyyttä vahvistetaan. Suomalaiset menestystarinat maailmalla tuovat Suomeen euroja, kuten myynti-, tekijänoikeus- ja verotuloja, mutta ne myös luovat Suomelle myönteistä mainepääomaa. Kiinnostava Suomi houkuttaa puoleensa esimerkiksi sijoittajia, yrityksiä ja matkailijoita. Kukoistavat luovat alat sekä monipuolinen ja kiinnostava kulttuurielämä ovat pilareita, joiden varaan Suomea kannattaa tiedotuskeskusten ja instituuttien asiantuntijoiden mielestä rakentaa.

Taiteenalojen tiedotuskeskuksia on kahdeksan: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus, Music Finland, Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen elokuvasäätiö, Tanssin tiedotuskeskus, Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Visuaalisen taiteen keskus Frame. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutteja on yhteensä 17 eri puolilla maailmaa, ja niiden toimialueet kattavat lähes 70 maata. Molempien verkostojen keskeisinä tehtävinä on edistää suomalaisen kulttuurin ja luovan työn kansainvälistymistä sekä kansainvälistä liikkuvuutta.

Kiinnostavampi Suomi -keskustelun lisäksi monet kulttuuritoimijat järjestävät ohjelmaa SuomiAreenassa. Kansallisgallerian torstaina 16. heinäkuuta järjestämässä keskustelussa Vallataan Aasia! Suomen taide nyt mukana on Framen johtaja Raija Koli. Taiteen edistämiskeskuksen keskustelu Kyllä! Taide tekee kaupungista elävän sekä Suomen Taiteilijaseuran keskustelu Vapaa taide, vaarallinen taide? järjestetään keskiviikkona 15. heinäkuuta.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma: http://suomiareena.fi/

 

SuomiAreenan ohjelmaa:

Kiinnostavampi Suomi – raskasta metallia ja vihaisia lintuja? Keskustelu luovien alojen kansainvälistymisestä Jazzkadun lavalla SuomiAreenassa Porissa tiistaina 14.7. kello 14.00–15.15.

Torilavan vartti keskiviikkona 15.7. kello ​11.00–11.15: ​Miekkailija: Miksi suomalainen kertoo virolaisen tarinan?​​ Elokuvaohjaaja Klaus Häröä haastattelee Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila.

Vapaa taide, vaarallinen taide? keskiviikkona 15.7. kello 12.15.–13.30: keskustelemassa kansanedustaja Li Andersson, Suomen Taiteilijaseuran tiedottaja Miisa Pulkkinen  ja Porin kulttuurijohtaja Jaana Simula. Kauppakeskus BePop.

Kyllä! Taide tekee kaupungista elävän keskiviikkona 15.7. klo 10.30–11.45: keskustelemassa kuvanveistäjä Pekka Kauhanen, kuvataiteilija Laura Lilja, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen, museonjohtaja Susanna Pettersson sekä Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho. Puuvillan kauppakeskus.

Vallataan Aasia! Suomen taide nyt torstaina 16.7. kello 10.30–11.45: keskustelemassa Framen johtaja Raija Koli, Ateneumin johtaja Susanna Pettersson, Peter Vesterbacka (Rovio) ja Vitra Design Museumin johtaja Marc Zehntner. SuomiAreena-piha.