02/03/2022

Uutiset

KULTA ry ja jäsenjärjestöt kannustavat kulttuurialaa tukemaan ukrainalaisia taiteentekijöitä

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry ja sen jäsenjärjestöt kannustavat kulttuuri- ja taidealan toimijoita ja työnantajia tarjoamaan ukrainalaisille taiteentekijöille residenssejä ja muuta konkreettista tukea: olemme heille avoinna ja vastaanottavaisia. 

Nykytaiteen tiedotuskeskus Frame Contemporary Art Finland tarjoaa eri taiteenalojen toimijoille mahdollisuuden jakaa tietoa residenssimahdollisuuksista ja muista konkreettisia toimista, toimien tämän tiedon yhteyspisteenä. Frame viestii näistä mahdollisuuksista ukrainalaisille taiteen ja kulttuurin toimijoille verkostojensa kautta. 

Liitteenä on suomeksi käännettynä ukrainalaisten kulttuuritoimijoiden vetoomus, jossa vaaditaan kansainvälistä kulttuuriyhteisöä asettamaan pakotteita, jotka rajoittavat Venäjän läsnäoloa kansainvälisessä kulttuurielämässä.

Lue vetoomus suomeksi (PDF-tiedosto)

Lisätiedot: 

Raija Koli
Frame Contemporary Art Finland 
toimitusjohtaja 
p. +358 44 728 9938 
raija.koli@frame-finland.fi

Rosa Meriläinen
Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry
pääsihteeri 
+358 50 432 6679 
rosa.merilainen@kulttuurijataide.fi


Frame Contemporary Art Finland on nykytaiteen organisaatio ja tiedotuskeskus, joka vahvistaa suomalaisen nykytaiteen asemaa, edistää kansainvälistä toimintaa ja tuottaa tietoa nykytaiteesta. 

KULTA ry on Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö, jonka tavoitteena on vahvistaa alan yhteiskunnallista asemaa ja taloudellisia toimintaedellytyksiä valtakunnallisesti.