07/08/2014

Uutiset

Koneen säätiön apurahat taiteelle haussa

Koneen Säätiön apurahojen haku on alkanut 1. elokuuta ja haku päättyy 30. syyskuuta 2014 klo 18. Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Taiteen ja kulttuurin rahoituksessa etusijalla ovat uudet ja marginaalista nousevat taiteen ja kulttuurin alat sekä taidetta ja kulttuuria uudistavat, uutta luovat ja ajankohtaiset taide- ja kulttuurihankkeet sekä uusia näkökulmia sisältävät hankkeet. Tuen kohteena voivat olla myös hankkeet, joissa tieteen ja taiteen näkökulmat kohtaavat.

Haun yhteydessä järjestetään kaksi temaattista rahoitushakua, joihin kaivataan myös taiteilijoiden panosta:

Jakautuuko Suomi? -haussa rahoitus on suunnattu erityisesti tutkijoiden, journalistien sekä taiteilijoiden  yhteishankkeille.

Kielten elvytys ja sen tutkimus -haussa rahoitusta myönnetään kielen tukemista ja elvytystä toteuttaville hankkeille, joissa on mukana tutkimuksellinen osa.

Lisäksi elokuussa on haku säätiön ylläpitämään Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiin.

Hakuneuvonta

Tiistaina 2. syyskuuta ja keskiviikkona 3. syyskuuta Koneen säätiö järjestää yleiset neuvontatilaisuudet tieteen apurahoista sekä taiteen ja kulttuurin apurahoista. Tilaisuuksissa esitellään myös hakemuksen tekemistä ja täyttämistä käytännössä. Kuhunkin tilaisuuteen mahtuu noin 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu: http://www.koneensaatio.fi/hakuneuvonta

 

 

Lue lisää apurahoista ja hakemisesta: Koneen säätiö