31/05/2024

Uutiset

Kevään apurahahakujen päätökset julki

Frame jakaa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainväliseen toimintaan.

Päätökset maaliskuun hakukierroksen perusteella myönnetyistä projektiapurahoista on nyt julkaistu Framen verkkosivuilla. Apurahat kohdistuvat vuonna 2024 toteutuviin suomalaisen nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin.

Maaliskuun projektiapurahojen hakukierroksella myönnettiin avustuksia yhteensä 64 500 euroa 18 hakijalle. Hakemuksia saapui yhteensä 69 kappaletta.

Maalis-huhtikuun matka-apurahojen hakukierroksella myönnettiin samaan aikaan avustuksia yhteensä 26 480 euroa 26 hakijalle. Hakemuksia saapui yhteensä 121 kappaletta. 

Kesän ja syksyn kansainväliseen toimintaan voi vielä hakea taiteilijan matka-apurahaa jatkuvassa haussa 30.10.2024 saakka ja asiantuntijan matka-apurahaa 31.8.2024 saakka. Apurahahaut vuodelle 2025 starttaavat jälleen loppuvuodesta.

Framen apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelyitä ulkomailla, kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja. Apurahapäätökset perustuvat vertaisarviointiin.

Suurkiitos kaikille hakijoille!

Installaationäkymä tilasta jossa on tumma puinen lattia ja katto ja valkoiset seinät. Keskellä tilaa on valkoinen pyramidimallinen portaikko ja tilan takaseinä on suuri ruutu joka näyttää Sasha Huberin teoksia.

Näyttelynäkymä Sasha Huberin näyttelystä ‘You Name It’ Ferme-Asilessa, Sionissa, 27.4.2024 – 14.7.2024. Näyttelyä tuettiin Framen projektiapurahalla. Kuva: Olivier Lovey.